Loteria Fiscală: pe 25 februarie vor fi desemnaţi 100 de câştigători din cei 188 care deţin bonuri eligibile emise în decembrie

Loteria Fiscală: pe 25 februarie vor fi desemnaţi 100 de câştigători din cei 188 care deţin bonuri eligibile emise în decembrie

Extragerea bonurilor va avea loc la ora 18.55

A doua extragere pentru selecţia celor 100 de câştigători la Loteria Bonurilor Fiscale emise în perioada  1-31 decembrie 2015 va avea loc în această seară, de la ora 18.55, şi va fi transmisă în direct la TV, anunţă Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

„Joi, 25 februarie, va fi organizată a doua etapă de selecţie a celor 100 de câştigători la extragerea lunară a Loteriei bonurilor fiscale din data de 17 ianuarie a.c., la care au participat bonurile emise în perioada 1-31 decembrie 2015. Fondul de premiere pentru această extragere este de un milion de lei“, anunţă MFP.

În prima etapă a extragerii lunare, au fost desemnate ca fiind câştigătoare bonurile fiscale emise în data de 30 decembrie 2015, cu o valoare de 142 de lei.

După centralizarea bonurilor fiscale câştigătoare a rezultat un număr de 188 cereri de revendicare, fiind depăşit astfel numărul maxim de premii stabilit prin lege (cel mult 100 de premii).

Atenţie: numărul 56 a fost invalidat

„În urma efectuării unor verificări, s-a constatat că în cazul cererii de revendicare cu numărul unic de înregistrare 56, documentul anexat nu este un bon fiscal, ci o chitanţă de plată, şi, drept urmare, numărul unic de înregistrare atribuit cererii de revendicare a fost invalidat pentru neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la extragere, prevăzute la art. 6 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, cu modificările şi completările ulterioare“, precizează MFP.

Lista  bonurilor fiscale pentru care au fost revendicate premii la extragerea lunară  din 17 ianuarie. este disponibilă pe site-ul MFP, la rubrica Loteria Bonurilor Fiscale.

Cum se va desfăşura extragerea

Extragerea va fi organizată în 25 februarie a.c., în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 18.55. Extragerea este publică şi va putea fi transmisă, în direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române.

Aceasta va consta în extragerea cu urnele Loteriei Române a unui număr din intervalul numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor, respectiv 001 până la 188.

Cum vor fi desemnaţi câştigătorii

Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câştigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea câştigător, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător (30).

Pentru stabilirea celorlalţi câştigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câştigător.

Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecţie se depăşeşte numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă (188), următorul număr câştigător din listă este dat de diferenţa dintre suma determinată prin aplicarea pasului (30) la baza de referinţă şi numărul unic maxim atribuit (188), continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, respectiv 100. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câştigătoare, sunt eliminate din listă.

Dacă iese numărul 56, extragerea se va repeta

„În situaţia în care numărul unic de înregistrare care a fost invalidat  (numărul 56) va fi extras cu urnele Loteriei Române, extragerea va fi reluată“, mai arată Ministerul Finanţelor.

Totodată, în procesul de aplicare a pasului, numărul 56 nu se ia în considerare, fiind invalidat pentru neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la extragere prevăzute la art.6 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.10/2015.

MFP mai precizează: „După invalidarea numărului unic de înregistrare 56, următoarele numere unice de înregistrare rămân neschimbate, acestea neputând fi modificate prin decalare, întrucât au fost atribuite la nivel naţional de sistemul informatic care asigură înregistrarea şi identificarea cererilor, acest număr regăsindu-se în acelaşi timp atât pe copia bonului fiscal eliberată titularului bonului de către unităţile teritoriale ale ANAF, cât şi pe cererea depusă pentru revendicarea premiilor.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale“, respectiv pentru verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările