Loteria Bonurilor Fiscale: bonurile de 772 de lei emise în 11 octombrie sunt câştigătoare

Loteria Bonurilor Fiscale: bonurile de 772 de lei emise în 11 octombrie sunt câştigătoare

Valoarea unui premiu acordat la Loteria Bonurilor Fiscale este de cel puţin 10.000 de lei

La extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale din 22 noiembrie au ieşit din urne numerele 11 reprezentând ziua (11 octombrie) şi 772 reprezentând valoarea bonurilor câştigătoare - între 772 şi 772,99 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 22 noiembrie, a avut loc o nouă extragere a bonurilor fiscale emise în perioada 1-31 octombrie 2015, în urma căreia au ieşit câştigătoare bonurile cu valori cuprinse între 772 şi 772,99 lei emise în data de 11 octombrie. 

Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de 1.000.000 de lei, din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Mai exact, după centralizarea bonurilor câştigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare.

Rezultatele extragerii sunt postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (mfinante.ro), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (anaf.ro) şi al Loteriei Române (loto.ro) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Loteria Bonurilor Fiscale. Cum se revendică premiul

Depunerea cererilor de revendicare a premiului, de către deţinătorii de bonuri câştigătoare, se realizează începând de astăzi (prima zi după efectuarea extragerii) timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, data de 21 decembrie reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului.

Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal şi se poate descărca de pe site-ul mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat  fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

Loteria Bonurilor Fiscale. Dacă ies peste 100 de câştigători?

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători.

În cazul realizării celei de a doua etape de selecţie, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii.

Numărul respectiv va fi primul câştigător şi, totodată, va reprezenta baza de referinţă la care se aplică crescător un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător. În cazul de faţă, acest pas va fi echivalent cu 11, adică data extrasă duminică drept câştigătoare.


Loteria Bonurilor Fiscale. Nu aruncaţi bonurile necâştigătoare!

În cazul în care bonurile colectate de la 1 octombrie până la 31 octombrie nu v-au ieşit câştigătoare, păstraţi-le pentru extragerea specială de Crăciun!

Ministerul Finanţelor vrea să organizeze, în data de 27 decembrie 2015, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, o extragere ocazională la Loteria Bonurilor Fiscale, pentru bonurile emise în intervalul 1 septembrie - 30 noiembrie.

Aşadar, bonurile care acum au ieşit necâştigătoare (având altă zi de emitere şi/sau altă sumă) ar putea ieşi câştigătoare în decembrie.

În urma extragerii din luna octombrie, au fost depuse 26 de cereri de revendicare a premiilor la Loteria Bonurilor Fiscale. Dacă toate aceste bonuri se vor dovedi valide în urma verificărilor, valoarea premiului va fi de 38.461 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările