Leul pierde din nou teren, pe fondul tensiunilor din Ucraina. Cotaţia oficială de azi, 4,5169 lei/euro, este cu 0,4% sub cea de vineri

Leul pierde din nou teren, pe fondul tensiunilor din Ucraina. Cotaţia 
oficială de azi, 4,5169 lei/euro, este cu 0,4% sub cea de vineri

Cursul de la casele de schimb oscilează între 4,52 şi 4,53 lei/euro

Şedinţa de ieri de tranzacţionare a debutat cu o tendinţă clară de depreciere a leului faţă de euro, de la 4,50 la 4,52 lei/euro, apoi cotaţiile monedei naţionale au rămas uşor sub 4,52 lei/euro în prima parte a sesiunii interbancare, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă cu 1,74 bani mai mare, de 4,5169 lei/euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În sesiunea de vineri, cursul fusese de 4,4995 lei/euro.

Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, rata de schimb urcând cu 1,58 bani, la 3,2776 lei/dolar.
Cursul de referinţă leu/franc elveţian a crescut, de asemenea, de la 3,6989 unităţi la 3,7254 unităţi.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Deprecieri mai accentuate în regiune

La deschiderea şedinţei interbancare, euro a fost cotat la 4,5060 lei, uşor mai sus faţă de nivelurile de vineri seară, când schimburile s-au perfectat la 4,5000 - 4,5015 lei/euro.

Ulterior, cursul a urcat treptat, iar în prima parte a zilei rata de schimb a oscilat aproape de 4,52 lei.
Valutele din regiune înregistrat deprecieri mai accentuate, de până la 0,9%, jucătorii ieşind de pe valutele riscante, în contextul crizei din Ucraina.

Pieţele financiare au ignorat în mare măsură situaţia din Ucraina până în prezent, însă criza a escaladat semnificativ sâmbătă, când preşedintele rus Vladimir Putin a cerut şi primit rapid acordul parlamentului pentru trimiterea de trupe în Crimeea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: