Isărescu: Dobânzile, inclusiv Robor, se vor plimba în jurul valorii de 1,75%

Isărescu: Dobânzile, inclusiv
Robor, se vor plimba în jurul valorii de 1,75%

Mugur Isarescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Dobânzile, inclusiv Robor, se vor plimba în următoarea perioadă în jurul valorii de 1,75%, plus minus 1%, a declarat marţi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

El a precizat că majorarea dobânzilor a fost cauzată de o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor, dar şi de faptul că aceasta a fost realizată în 20 - 30 ale lunii, ceea ce a dus la lipsa de lichiditatea la finalul lui septembrie – începutul lui octombrie.

Guvernatorul a mai spus că raportul între creditele luate de populaţie plus firme cu dobândă fixă şi cele cu dobândă variabilă s-a mişcat în favoarea celor cu dobândă variabilă. Acest raport schimbându-se şi în România în favoarea dobânzilor variabile, a creat o dependenţă faţă de Robor.

Şi, mai ales, există acum şi o sensibilitate legată de reacţia populaţiei care are credite, mai ales după evenimtele recente privind creditele în franci elveţieni.

El a precizat că s-a ieşit din perioada dobânzilor scăzute pentru toată lumea, pentru că avem şi altă rată de inflaţie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: