Irigaţii pe fonduri europene: termenul  de depunere a cererilor de finanţare se prelungeşte până la 18 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare prin Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice”, componenta infrastructura de irigaţii până la data de 18 decembrie 2015, ora 16.00. Termenul iniţial pentru închiderea sesiunii era 30 octombrie 2015, ora 16.00.

Prelungirea termenului de primire a cererilor de finanţare „s-a decis ca urmare a numărului mare al solicitărilor primite în acest sens din partea potenţialilor beneficiari precum şi având în vedere motivaţia faptului că întocmirea proiectelor finanţate prin sM 4.3 este complexă şi de durată, iar obţinerea avizelor necesită un timp îndelungat“, anunţă reprezentanţii AFIR.

Valoarea totală nerambursabilă a fondurilor disponibile pentru această sesiune este de 218 milioane euro.

Ce trebuie să facă solicitanţii

Totodată, „precizăm că pragul de calitate lunar pentru proiectele care vor fi depuse în intervalul 1 noiembrie 2015  – 18 decembrie 2015 este de 20 de puncte“, precizează AFIR.

Toţi cei interesaţi să obţină fonduri nerambursabile pentru proiecte în infrastructura de irigaţii din zonele rurale, prin intermediul Submăsurii 4.3 din PNDR 2020, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pe pagina de internet a Agenţiei – www.afir.info.

Iulian Bucătaru: "De fapt, sunt 318.000 de hectare irigate"

Deşi fermierii susţin că până în prezent sunt 140.000 de hectare irigate, Iulian Bucătaru, director general adjunct al AFIR, a declarat că sunt, de fapt, 318.000 de hectare irigate şi în curs de irigare, adică proiecte în derulare pentru realizarea infrastructurii de irigaţii.

În deschiderea unei conferinţe pe teme agricole, organizată de Ziarul Bursa, oficialul AFIR a precizat:
"În cele aproximativ 320.000 de hectare irigate, bineînţeles că sunt incluse şi proiectele aflate în derulare.
Sigur că sunt foarte multe lucruri de făcut în sectorul irigaţiilor. Totuşi, să nu uităm că înainte de 1989 aveam trei milioane de hectare irigate".

În opinia reprezentantului AFIR, „nu există un declin al sectorului agricol din ţara noastră care să persiste în ultimii ani. Exceptând acest an, când a fost secetă, agricultura şi-a sporit ponderea în PIB.

Iulian Bucătaru a mai spus că în prezent sunt în derulare 136 de proiecte privind irigaţiile, care valorează 120 de milioane de euro, iar finanţările pentru acest tip de proiecte vor continua.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite