Ioana Petrescu, despre taxarea marilor averi: Le cerem documente justificative şi nu prea vin cu ele. Fiscul ar putea investiga cântăreţii de manele

Ioana Petrescu, despre taxarea marilor averi: Le cerem documente justificative şi nu prea vin cu ele. Fiscul ar putea investiga cântăreţii de manele

Ioana Petrescu spune că Fiscul trebuie să extindă aria de căutare a contribuabililor care nu-şi plătesc taxele   FOTO David Muntean

Cele zece persoane selectate de Fisc în cadrul operaţiunii privind investigarea şi taxarea marilor averi au fost solicitate să aducă documente justificative privind averea, „şi nu prea le aduc“, după ce s-au constatat discrepanţe mari între ceea ce au şi ceea ce plătesc la stat, a afirmat, la Adevărul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor.

„Eu cred ca ANAF-ul trebuie să ia toate măsurile astfel încât toată lumea să-şi plătească taxele în mod corect. Acest proiect are în vedere compararea averii unui individ cu cât estimăm noi că are de plată la impozit, Si dacă există o discrepanţă foarte mare, atunci urmează să analizăm un pic sursele de venit ale persoanei respective.
 
În momentul de faţă există zece astfel de persoane care trebuie să-şi justifice veniturile pentru că există o discrepanţă extrem de mare între ceea ce se observă ca avere şi ceea ce plătesc ei ca taxe. Eu sper să extindem această arie şi să ne uităm la mai mulţi contribuabili care nu-şi plătesc taxele în mod corect şi, de asemenea, vom angaja mai multe persoane în zona de inspecţie fiscală care vor face aceste studii şi comparaţii. Si cred că este un lucru bun pentru că toată să-şi plătească taxele în mod corect.
 
Ei au fost investigaţi în urma unei analize care a arătat o discrepanţă foarte mare între averea pe care o au ei şi ceea ce plătesc la stat. Suntem, practic, în procesul de a analiza sursele lor de venit şi trebuie să justifice de unde au făcut averea. Le cerem documente justificative şi nu prea vin cu ele“, a spus Petrescu.
 
Întrebată ce se va întâmpla mai departe, dacă averea respectivilor va fi executată silit, Ioana Petrescu a spus că nu s-a ajuns încă la o astfel de decizie.
„Deocamdată le cerem documentele justificative şi în urma analizei acelor documente vom lua o decizie. Deocamdată nu s-a ajuns în acel stadiu (de executare a averii-n.r.)“, a spus ea. 
 
Întrebată de posibilitatea impozitării cântăreţilor de manele, oficialul a comentat că nu o interesează care e meseria persoanei respective, dar că „orice persoană care acumulează o avere foarte mare şi nu îşi plăteşte taxele, o vom investiga“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările