Iniţiatorul „dării în plată”: Ministrul Justiţiei să aprobe reducerea taxelor notariale pentru cei care apelează la lege

Iniţiatorul „dării în plată”: Ministrul Justiţiei să aprobe reducerea taxelor notariale pentru cei care apelează la lege

Cătălin Zamfir cele ministrului Justiţiei să se ţină de promisiune FOTO facebook

Ministrului Justiţiei, Raluca Prună, trebuie să aprobe un ordin care ar permite reducerea taxelor notariale cu 50% pentru clienţii care apelează la darea în plată, a cerut astăzi Daniel Zamfir, deputat PNL, unul din iniţiatorii legii „dării în plată”.

Ştiri pe aceeaşi temă


Legea a intrat în vigoare în 13 mai şi permite clienţilor care au luat credite imobiliare să scape de orice datorie faţă de bancă dacă cedează imobilul cu care s-a garantat creditul către finanţator.

La scurt după intrarea în vigoare a legii, tot în luna mai, consiliul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici a decis să propună ministrului Justiţiei reducerea cu 50% a onorariului pentru autentificarea actelor de dare în plată.

Ministerul Justiţiei a anunţat în iulie că a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin care vizează reducerea tarifelor notariale, dar nu a fost luată nicio decizie de aplicare a acestei măsuri.

„Această decizie trebuia doar transpusă printr-un ordin al ministrului Justiţiei, ceea ce nu s-a facut. Nu cred că există vreun motiv, având în vedere că există dorinţa notarilor”, a declarat Zamfir, în cadrul unei conferinţe în care a făcut un bilanţ al celor cinci luni scurse de la intrarea în vigoare a legii dării în plată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările