Impozitarea bacşişului, eliminată în Camera Deputaţilor

Impozitarea bacşişului, eliminată în Camera Deputaţilor

Guvernul a anunţat eliminarea impozitului pe bacşiş la o săptămână după intrarea în vigoare, autorităţile dându-şi seama că măsura nu poate fi reglementată în toate speţele sale  FOTO Adevărul

Deputaţii au abrogat, miercuri, cu 289 voturi „pentru“ şi două abţineri, impozitarea bacşişului, eliminându-se prevederea ca sumele înregistrate din bacşiş să figureze în contabilitate şi evidenţierea lor să se facă pe un bon separat. Camera Deputaţilor era for decizional, legea urmând să ajungă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, deputaţii au eliminat din Ordonanţa de urgenţă 8/2015 definiţia bacşişului, precum şi interdicţia operatorilor economici să condiţioneze sub orice formă livrarea de bunuri sau prestarea de servicii de acordarea bacşişului.
 
De asemenea, a fost abrogată şi prevederea ca suma de bani din bacşiş să se justifice prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale şi se evidenţiază pe un bon fiscal distinct.
 
Deputaţii au menţinut prevederile ca, în cazul defectării aparatelor de marcat electronice fiscale, până la repunerea în funcţiune a acestora, operatorii economici utilizatori sunt obligaţi să înregistreze într-un registru special, întocmit în acest sens, toate operaţiunile efectuate şi să emită chitanţe, în condiţiile legii, pentru respectivele operaţiuni şi facturi, la cererea clientului.
 
Obligaţia privind înregistrarea operaţiunilor efectuate într-un registru special nu se aplică operatorilor economici care desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi.
 
Deputatul PNL Andreea Paul a declarat, după vot, că PNL solicită demisia ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici pentru „eroarea impozitării bacşişului“. Ea a spus că prin eliminarea prevederilor de impozitare a bacşişului se revine la situaţia anterioară şi există riscul ca firmele mici să fie închise pentru sume „ridicole“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările