IMM-urile vor primi peste trei miliarde de euro în tronsonul financiar european 2014-2020

IMM-urile vor primi peste trei miliarde de euro în tronsonul financiar european 2014-2020

Programele operaţionale comunitare prevăd şi o finanţare substanţială pentru IMM-uri

În perioada de programare 2014-2020, peste trei miliarde de euro sunt alocate pentru a sprijini activităţile IMM-urilor, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene la sfârşitul lunii martie, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Oficialul român a participat vineri la Reuniunea ministerială informală a miniştrilor responsabili pe tema politicii de coeziune, organizată de către preşedinţia greacă, la Atena.

Temele principale ale întrunirii au fost pregătirile pentru utilizarea fondurilor europene alocate statelor membre pentru perioada 2014-2020, cu accente pe dezvoltarea urbană, respectiv pe susţinerea activităţii IMM-urilor.

Prin ce programe operaţionale se vor da banii

Proiectele IMM-urilor vor fi finanţate prin Programului Operaţional Regional, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, dar şi prin Programul Operaţional pentru Pescuit.

Am prevăzut mai multe tipuri de activităţi care vor susţine indirect activitatea firmelor din această categorie. Acordăm o atenţie deosebită sprijinii activităţii IMM-urilor în condiţiile în care analizele arată că în România sunt doar 20 de IMM-uri la o mie de locuitori, număr de trei ori mai mic decât media înregistrată la nivelul UE”, a declarat, la Atena, Eugen Teodorovici.

Reuniunea ministerială informală a fost organizată pentru a facilita întâlnirea tuturor miniştrilor responsabili cu politica de coeziune din statele membre, discuţiile concentrându-se asupra domeniilor care vizează potenţialul de creştere, crearea de noi locuri de muncă, acţiunile de promovare economică, socială şi teritorială, în conformitate cu Strategia Europa 2020, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: