Gratis dacă nu primim bon fiscal! Cum arată afişul de atenţionare ce trebuie postat la loc vizibil de către comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Adevărul" vă prezintă modelul de afiş prevăzut în Ordinul MFP nr. 159/2015 pentru stabilirea modelului şi conţinutului anunţului de atenţionare a clienţilor referitor la obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Operatorii economici sunt obligaţi să afişeze la loc vizibil un anunţ detaliat de atenţionare a clienţilor cu privire la obligaţia operatorilor economici de a le înmâna bonurile fiscale.

Cine n-are afiş riscă o amendă de cel puţin 2.000 de lei

„Neîndeplinirea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a obligaţiei de a afişa anunţul de atenţionare se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei“, se arată în normativul citat.

Unde trebuie postat afişul

Începând cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligaţia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale afişează anunţul conform modelului şi conţinutului aprobat prin acest ordin la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, în aşa fel încât să fie vizibil clienţilor.

image

Operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în unităţi de tip restaurant, bar, discotecă, club şi altele asemenea asigură informarea clienţilor şi prin tipărirea anunţului de atenţionare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziţia acestora ori prin alte mijloace, astfel încât la fiecare masă destinată clienţilor aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare.

Pentru tipărirea anunţului de atenţionare aceşti operatori economici trebuie să utilizeze caractere egale, de minimum 14 puncte.

Acceptaţi doar bonul fiscal!

Operatorilor economici care, potrivit legii, au obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi de a emite bonuri fiscale cu acestea, le este este interzis să înmâneze clienţilor documente care atesta plată contravalorii bunurilor achiziţionate sau serviciilor prestate, altele decât bonurile fiscale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite