Fostul ministru al IMM-urilor, Florin Jianu, acuză Guvernul că nu vrea să dea banii pentru ajutoarele de minimis

Fostul ministru al IMM-urilor, Florin Jianu, acuză Guvernul că nu vrea să dea banii pentru ajutoarele de minimis

Florin Jianu

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România cere ridicarea clauzei suspensive pentru schema de ajutor de minimis, a declarat marţi, Florin Jianu, vicepreşedinte al CNIPMMR şi fost ministru al IMM-urilor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Trebuie tras un semnal de alarmă pentru programul de ajutor de minimis care, din păcate, în acest an nu s-a implementat fiind afectate 500 de companii şi peste 4.000 de locuri de muncă", a afirmat Florin Jianu.

„Nu s-a realizat nicio plată“

Potrivit fostului ministru, schema de ajutor de minimis pentru întreprinderile mici şi mijlocii a fost instituită prin Hotărâre a Guvernului în 2013. În anul 2014 au avut loc aplicaţiile şi semnarea tuturor contractelor aferente anului 2014 pentru un număr de 550 de companii cu un buget total de 250 de milioane de lei şi pentru anul 2015 un număr de aproximativ 500 de companii cu un buget de 205 milioane de lei.

Pentru anul 2014 implementarea acestuia şi plata către toţi beneficiarii s-a realizat fără probleme, urmând ca implementarea în 2015 să aibă loc ca urmare a votării bugetului, iar de la 1 ianuarie trebuia ridicată clauza suspensivă pentru contracte şi implementarea acestora.

"Iată că suntem în 1 septembrie. Nicio clauză suspensivă pentru cele 500 de contracte nu s-a ridicat şi nu s-a realizat nicio plată. Mai mult, banii nu se regăsesc nici la rectificarea bugetară", a spus Florin Jianu.

Bani sunt destui

Fostul ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism a precizat că există bani în bugetul Ministrului Energiei, pentru că atunci când a plecat el din minister, în luna decembrie a anului trecut, a lăsat pentru bugetul anului 2015 credite de angajament în valoare de 300 de milioane de lei, fiind astfel acoperită suma necesară pentru ajutorul de minimis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: