Fondul de Garantare a Asiguraţilor va continua şi după 4 martie preluarea dosarelor de daună pentru clienţii Astra

Fondul de Garantare a Asiguraţilor va continua şi după 4 martie preluarea dosarelor de daună pentru clienţii Astra

Falimentul Astra încă nu a fost pronunţat definitiv

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis că orice persoană care invocă vreun drept de creanţă împotriva societăţii Astra - în faliment - poate depune în continuare la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) cerere de deschidere a dosarului de daună şi după data de 4 martie 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest sens, ASF a dispus ca FGA să primească aceste cereri de deschidere a dosarelor de daună – Anexa nr. 3 la Norma ASF nr. 16/2015, până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de deschidere a procedurii de faliment împotriva societăţii Astra.

Peste 30.000 de dosare în lucru

„Până în data de 29 februarie 2016, Fondul de Garantare a înregistrat în evidenţele sale un număr de 21.371 cereri de plată şi 9.921 cereri de deschidere dosare noi de daună“, se arată într-un comunicat al FGA.

Reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări că, potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul de garantare este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului şi  doar către păgubiţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor.

Săptămâna trecută, FGA anunţase că va mai prelua dosare de daună Astra Asigurări doar până la 4 martie.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor, constituit ca persoană juridică de drept public, este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor care are drept scop protejarea creditorilor de asigurări faţă de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările