Fiscul rambursează, în luna octombrie, TVA în valoare de 1,1 miliarde de lei

Fiscul rambursează, în luna octombrie, TVA în valoare de 1,1 miliarde de lei

Contribuabilii îndreptăţiţi beneficiază de rambursări de TVA

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că va rambursa, în luna octombrie, suma de 1.100,43 milioane de lei aferentă deconturilor de TVA cu opţiune de rambursare pentru care există decizie de rambursare aprobată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În selecţia lunii octombrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionate prin decizii de rambursare inregistrate în baza de date D.N.O.R. până la data de 5 septembrie 2015, excepţie făcând deconturile de TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate până la 25 septembrie 2015, se arată într-un comunicat al ANAF.

Deconturile de TVA au fost organizate astfel:

1) Deconturi cu compensare şi restituire care totalizează 988,09 milioane de lei, din care se compensează suma de 56,09 milioane de lei şi se restituie suma de 932,00 milioane de lei;
2) Deconturi cu compensare integrală în valoare de 79,66 milioane de lei;
3) Deconturi cu compensare parţială în valoare de 32,68 milioane de lei (iar suma de 561,45 milioane de lei se va restitui în perioada următoare).

Potrivit ANAF, în cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care  s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 932 de milioane de lei, plata efectivă a fost programată după cum urmează:

** Tranşa I (12 octombrie): respectiv 328, 80 milioane de lei;
** Tranşa II (30 octombrie): respectiv 603,20 milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările