EXCLUSIV BNR, prinsă cu probleme legale de către Curtea de Conturi. Ce a descoperit instituţia de control

EXCLUSIV BNR, prinsă cu probleme legale de către Curtea de Conturi. Ce a descoperit instituţia de control

BNR este acuzată de Curtea de Conturi că nu a respectat legea în mai multe ocazii  FOTO: Adevărul

Nerecuperarea unor prejudicii, nerespectarea legislaţiei privind achiziţiile publice, întocmirea proastă a patrimoniului şi probleme în stabilirea deconturilor privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări de sănătate. Acesta este „palmaresul“ Băncii Naţionale a României şi al Regiei Autonome Monetăria Statului, aflată în subordinea sa, pentru anul 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descoperirile au fost făcute de către Curtea de Conturi şi înscrise în raportul pe anul respectiv, care a apărut în luna decembrie 2015.
 

Un contract lăsat în aer

 
Documentul notează mai multe „abateri“ ale BNR. Una dintre problemele semnalate de către Curtea de Conturi este nefinalizarea unui contract privind implementarea unui sistem informatic de procesare automată a operaţiunilor derulate pe pieţele financiare interne şi internaţionale. Acesta trebuia să fie funcţional până la finalul lunii iunie 2012. Numai că nu a fost implementat până la acea dată, iar apoi termenul nici nu a mai fost prelungit. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările