Euro depăşeşte 4,54 lei, leul este afectat de riscurile politice din Europa

Euro depăşeşte 4,54 lei, leul este afectat de riscurile politice din Europa

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5407 lei/euro, în creştere cu peste 1 ban faţă de nivelul precedent şi nou nivel maxim al ultimelor două săptămâni, în condiţiile în care leul este afectat mai ales de riscurile politice din Europa, potrivit analiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4,5286 lei/euro.

Leul a început să se deprecieze de miercuri, iar tendinţa s-a menţinut joi, în linie cu evoluţia altor monede emergente din regiune. Principalul risc este legat de alegerile din Franţa.

"Credem că riscurile politice din Europa (şi, într-o mai mică măsură, contextul geopolitic tensionat la nivel global) se fac vinovate de această dinamică, însă probabil că mişcarea în sus a EUR/RON a fost accentuată de ordine de tip stop-loss. Este important de notat că, până acum, monedele din Europa Centrală şi de Est nu au inclus în preţ mai deloc riscul aferent unei eventuale surprize la alegerile din Franţa", afirmă analiştii ING Bank, într-un raport publicat joi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,2246 lei la 4,2178 lei, nivel minim din 28 martie.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,2405 lei la 4,2383 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările