Director ANPC: Băncile vor ca legile să fie umanizate, dar ce umanism este ăla când îi iei omului casa de sub el?

Director ANPC: Băncile vor ca legile să fie umanizate, dar ce umanism este ăla când îi iei omului casa de sub el?

Contractul este "legea părţilor", dar nu şi la consumatori, unde UE a impus noi reguli de protecţie

Contractul este „legea părţilor“, dar acest lucru nu se aplică în cazul consumatorilor, unde Uniunea Europeană a introdus măsuri suplimentare de protecţie, a declarat Mihai Meiu, director în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC). El a acuzat direct băncile, despre care a spus că vor „umanizarea legilor“, dar pe de altă parte execută silit datornicii care nu îşi mai pot plăti ratele.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Există nişte principii care, deşi sunt cunoscute, s-au mai schimbat în timp. «Contractul este legea părţilor», am auzit. Da, dar nu la consumatori. Uniunea Europeană a constatat că sunt defavorizaţi, că nu au putere de negociere, aşa că a decis să apere consumatorii impunând condiţii suplimentare. Nu se poate realiza o protecţie bună a consumatorului, fără o competiţie bine reglementată. Toată lumea vrea o umanizare a pieţei, ne gândim care ar fi poziţia umanistă atunci când îi iei casa de sub el…“, a declarat Meiu, în cadrul unei conferinţe privind compeţitia.
 
Meiu a mai spus că în acest moment există trei legi care reglementează acelaşi lucru, respectiv legea privind darea în plată – care se află în Parlament, legea privind insolvenţa personală – a cărei aplicare a fost amânată cu un an, dar şi legea care va pune în aplicare directiva creditelor ipotecare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările