Din nou codaşii Europei: doar unul din 10 români face cumpărături online

Din nou codaşii Europei: doar unul din 10 români face cumpărături online

Românii ocupă în acest an ultimul loc în rândul statelor din Uniunea Europeană (UE) privind cumpărăturile online, în timp ce media la nivelul Uniunii arată că unul din doi oameni au făcut achiziţii de bunuri şi servicii prin intermediul Internetului, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Astfel, doar 11% din românii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani au comandat pe Internet produse şi servicii pentru consumul privat. Cei mai puţini cumpărători online au fost înregistraţi în România, urmaţi de cei din Bulgaria (18% din populaţia cu vârste de 16-74 de ani), Cipru (23%) şi Italia (26%). În schimb, cei mai mulţi cumpărători online au fost înregistraţi în acest an în Marea Britanie (81%), urmaţi de cei din Danemarca (79%), Luxemburg (78%), Germania (73%), Olanda, Finlanda şi Suedia (71%). Pe ansamblu, în jumătate din statele membre ponderea compărătorilor prin intermediul Internetului a fost de peste 50%.
 
Proporţia persoanelor din Uniunea Europeană, cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani, care au comandat pe Internet produse sau servicii pentru consumul privat a crescut în mod continuu, de la 30% în 2007 la 53% în 2015. În acest fel, a fost depăşit obiectivul inclus în Agenda Digitală a UE, a unui nivel de 50% în 2015.
 
Între utilizatorii de Internet care nu au făcut cumpărături online în 2015, 75% au spus că preferă să meargă în magazine, în timp ce 27% sunt îngrijoraţi în privinţa securităţii plăţilor şi a vieţii private.
 
Majoritatea cumpărătorilor au spus că sunt mulţumiţi de cumpărăturile online. Astfel, 70% au susţinut că nu au avut nicio problemă atunci când au comandat online.
 
Cele mai populare produse achiziţionate online sunt hainele şi articolele sportive, urmate de biletele de călătorie şi rezervările de cazare, precum şi de produsele pentru locuinţe şi jucăriile.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările