Decizia de încetare a plăţilor POSDRU 2007-2013 a fost ridicată, România va primi aproape 480 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Decizia de încetare a plăţilor POSDRU 2007-2013 a fost ridicată, România va primi aproape 480 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor POSDRU

România a primit decizia privind ridicarea întreruperilor de plăţi şi a pre-suspendării pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, astfel că, în aproximativ două săptămâni, ţara noastră va primi de la Comisia Europeană aproximativ 480 milioane euro, sume care au fost blocate, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, la Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Urmare a eforturilor depuse în ultimele patru luni şi a verificărilor efectuate la solicitarea Comisiei Europene, săptămâna aceasta, România a primit decizia privind ridicarea întreruperilor de plăţi şi a pre-suspendării pentru Programul Operaţional Resurse Umane, POSDRU 2007-2013.
Asta înseamnă că, în perioada imediat următoare, în aproximativ două săptămâni, România va primi de la Comisia Europeană circa 480 milioane de euro, sume care erau blocate, ca urmare a deciziei Comisiei de întrerupere a plăţilor", a menţionat Marius Nica.

Aşteptăm decizii pozitive şi pentru celelalte programe

Ministrul Fondurilor Europene susţine că, în ceea ce priveşte Programul Operaţional Mediu şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, au fost finalizate misiunile de audit naţionale şi ale Comisiei Europene.

"Aşteptăm în jurul datei de 15 septembrie o decizie referitoare la ridicarea întreruperii plăţii. Fără a mă pronunţa înaintea Comisiei Europene, consider că măsurile care au fost luate de statul român corespund cerinţelor Comisiei Europene şi aşteptăm o decizie pozitivă", a mai spus Nica.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: