De ce trebuie să continue să crească salariul minim

Am văzut că există pe internet „scrisoarea celor 33“ de economişti şi afacerişti care atacă salariul minim, pentru că o creştere a acestuia ar fi periculoasă pentru economie, şi pentru că „economiştii, în mare lor majoritate“, nu susţin acest instrument. Câteva contra-argumente de bun-simţ în favoarea salariului minim, uşor de înţeles:
Dle D. Sultanescu articolul dvs. este la obiect si bine argumentat ! In plus , as adauga eu , daca guvernantii roman , oricare ar fi respectivii , nu incearca sa creasca salariile platite de angajatori , emigratia romanilor va continua. Sigur , nu este suficient sa cresti salariul minim pentru a reduce emigratia romanilor in cautarea unei slujbe decente , trebuie si alte masuri cu caracter economic si social , insa poate fi un prim pas. Dle D. Sultanoiu v-as sugera sa propuneti "economistilor , profesorilor si antreprenorilor" care s-au declarat impotriva cresterii salariului minim sa incerce sa traiasca si ei cateva luni doar cu un salariu minim ! Si sa ne spuna apoi cat de "bine" le-a fost....
Cresterea salariului minim in ecart de 100 lei dupa fiecare sase luni, trebuie insot de reducerea unor cheltuieli. Urmatoarele conditii, le consider implicite: - asigurarea medicala obligatorie sa fie in suma fixa pentru toti salariatii. De exemplu la o excursie in strainatate se plateste unei firme 30 de lei pentru o saptamana. Suma asigurata este de 30 000 euro si include servicii de urgenta si de repatriere a cadavrului asiguratului. In Romania sunt firme private, controlate de ASF, care trebuie sa incaseze polita de asigurare si sa plateasca prima de asigurare in caz de nevoie. Programele guvernamentale de asistenta medicala gratuita: dializa, HIV/SIDA, hepatite, tbc, oncologie, cardiovasculare sa fie finantate din alte surse: acciza de 90 euro per 1000 de tigarete, acciza per hectolitrul de alcool, acciza petroliera (a nu se confunda cu taxa de drum de 3,2 lei per litru de combustibil). -Masa monetara in circulatie ramane aceeasi prin reducerea cheltuielilor guvernamentale. -Profitul reinvestit - patronul reinvesteste doar daca are vanzari - nu trebuie impozitat. -Taierea padurilor, in care un hectar este dat pentru 4000 euro la taiere iar venitul obtinut este inzecit, trebuie sa devina monopol de stat. Fiecare bustean trebuie marcat si vandut la licitatie. - orice redeventa trebuie sa fie licitata la bursa. Jumatate din aceasta trebuie sa ramana localitatii pe teritoriul careia este exploatata resursa: pietris, padure, teren agricol, sare, petrol, apa minerala etc. -Orice achizitie publica trebuie licitata la bursa. Ca principiu: orice produs sau serviciu public, indiferent de suma, trebuie licitata la bursa. Autoritatea de reglementare stabileste standardele. Societatile de asigurari preiau riscurile afacerii in schimbul unei polite. Sunt eliminati escrocii.
Comentariu neaprobat.