De astăzi, clienţii Engie plătesc cu 10% mai mult pentru gaze

De astăzi, clienţii Engie plătesc cu 10% mai mult
pentru gaze

Cei 1,6 milioane de clienţi din România ai Engie plătesc, de astăzi, o factură la gaze cu 10% mai mare, potrivit unui anunţ făcut recent de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Ştiri pe aceeaşi temă

ANRE a anunţat joi că preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici vor rămâne aceleaşi, de la 1 aprilie, cu excepţia clienţilor Engie din România. Aceştia vor plăti cu 1,2 bani/kWh mai mult, o creştere de la 11,8 la 13 bani/kWh.

„Pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici,  creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării”, transmitea ANRE.

Însă pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi.

În cazul operatorului economic E.ON Gaz Furnizare România SA, preţurile pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici nu se modifică.

Instituţia mai reaminteşte totodată că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să îşi aleagă furnizorul de gaze naturale. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic şi orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat, la furnizarea în regim concurenţial.  

Pentru a veni în sprijinul clienţilor finali casnici de gaze naturale,  ANRE a pus la dispozitie, la pagina proprie de internet, o aplicaţie web de comparare a preţurilor în domeniul gazelor naturale denumită „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, instrument independent şi necomercial al cărui scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizorii de gaze naturale, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările