Cursul de schimb a urcat la 4,49 lei/euro, nivelul maxim al ultimilor cinci luni, din cauza incertitudinilor privind Grecia

Cursul de schimb a urcat la 4,49 lei/euro, nivelul maxim al ultimilor cinci luni, din cauza incertitudinilor privind Grecia

Euro se vinde la casele de schimb cu peste 4,5 lei FOTO Arhivă Adevărul

Leul a continuat să se deprecize astăzi în raport cu euro, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de schimb de 4,4894 lei/euro, în creştere cu 0,95 bani faţă de cotaţia de luni, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni şi trei săptămâni. Deprecierea leului a fost determinată de impasul în care au ajuns discuţiile creditorilor cu Grecia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un curs mai ridicat a fost publicat de Banca Naţională la 23 ianuarie, de 4,4935 lei/euro. 
 
Economiştii Piraeus Bank arată că monedele Europei emergente au pierdut teren în faţa euro pe fondul incertitudinilor privind situaţia Greciei. „Monedele Europei emergente au pierdut teren faţă de euro din cauza impasului în care au ajuns discuţiile creditorilor cu Grecia. Leul a deschis constant la 4,4880/EUR şi după ce a testat nivelul 4,4880/EUR s-a întors către 4,4900/EUR“, se arată în raportul Piraeus Bank.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: