Cum poate Zoom-ul să vă strice planurile pentru un salariu de 5,000€?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ce părere aveţi despre acest manager de top care a aplicat pentru un job la o multinaţională, cu salariul net de 5,000€ + variabil + multe beneficii?

Îmi trimite omul CV-ul, pare OK ca profil profesional. Încerc să stabilesc o întâlnire cu el. Îmi spune că pe telefon, eu zic ca nu, că vreau să-l văd. Propune WhatsApp, eu zic că nu, că nu-s millenial, şi că să vorbim pe Zoom, pe Teams, Webex, Meet sau pe altele asemenea. Imi zice că nu le-a folosit până acum şi că nu le are instalate, dar eu mă ţin tare şi-i spun că e suficient să apese pe un link pe care i-l trimit eu pe e-mail. 

Vine şi ziua întâlnirii, managerul apasă pe link şi pe ecram îmi apare scris Bimbo, alături de un desen cu un muţunache. Mai e nevoie de un telefon ca să-i explic unde să apese ca să activeze camera şi microfonul, după care apare, în sfârşit, jumătatea stângă a feţei managerului care a aplicat la un job la o multinaţională cu salariul net de 5,000€, plus variabil, plus multe beneficii. Vorbesc puţin cu el şi îl las să văd dacă îşi repoziţionează camera, ca să-l văd în întregime, însă nu, a preferat să îmi vorbească aşa, doar cu jumătatea stângă a feţei. 

Îl întreb dacă Bimbo e un nickname, e un alt prenume al lui, şi manegerul îmi răspunde că nu este, dar că acum vorbeşte de pe laptopul copilului. Dar de ce eşti pe laptopul copilului? Pentru că pe al meu nu am cameră şi microfon. Păi parcă spuneai că de aproape un an lucrezi mai mult de acasă, de ce nu ţi-ai instalat? Pentru că nu am avut nevoie de ele, eu foloseam tot timpul telefonul, pe WhatsApp, când voiam să mă şi văd cu cineva! Dar ştii măcar care sunt toolurile acestea de conferinţă la distanţă folosite cel mai des în business? Nu le ştiu, dar pot să le învăţ rapid, dacă este nevoie, eu învăţ repede şi sunt foarte deschis la nou...

I-am mai pus câteva întrebări generale, am mai discutat de una, de alta, după care i-am spus că e supracalificat şi l-am scos de pe listă. Oare am făcut bine, ce credeţi?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite