Cum să iei cu credit cu faţa, în numai două minute. O companie introduce creditul cu recunoaştere facială

Cum să iei cu
credit cu faţa, în numai două minute. O companie introduce creditul cu
recunoaştere facială

Compania Starbyte, unul dintre principalii jucători din sectorul IT din România, a lansat o nouă versiune a platformei de creditare 4Apply. Noua soluţie software românească se foloseşte, în premieră, de informaţiile biometrice (recunoaştere facială) pentru a facilita acordarea de credite într-un timp record, de numai 2 minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

„4 Apply permite interacţiunea prin telefonul mobil, tabletă sau laptop, indiferent de locul unde se află solicitantul. Identificarea clientului se face pe baza fotografiei captate de camera frontală a telefonului. Selfie-ul realizat se compară cu ID-ul şi cu eventuale imagini din baza de date prin algortimi de reunoaştere facială.  Utilizând tehnologii de blockchain, inteligenţă artificială, prelucrare a limbajului natural şi biometrie, 4Apply oferă toate detaliile pentru a contura identitatea digitală a clientului. În plus contractul de finanţare cu banca, firma de leasing, magazinul online etc. se semnează digital”, afirmă Adrian Băcăianu, managerul Starbyte.

În noua versiune, compania a reimaginat, astfel, fundamental procesul de customer onboarding, punând la dispoziţia bancherilor, firmelor de leasing şi instituţiilor care activează în e-commerce un sistem web-based complet de analizare şi aprobare de credite şi achiziţii în sistem de rate.

„Platforma software românească, dezvoltată în ecosistemul Krunity Network, integrează şi interpretează datele esenţiale privind solicitantul, de la informaţiile băncii (date personale, firme etc.), la cele din Biroul de Credit, ANAF şi KeysFin, pentru a stabili bonitatea clienţilor. Aceasta ia în calcul inclusiv riscurile aferente (capacitate de rambursare, fraudă etc.). 4 Apply elimină posibilităţile de eroare umană şi economiseşte mii de ore de muncă prin reducerea procesului de scoring la câteva clicuri, permiţând operatorului să acorde clientului finanţarea necesară în numai câteva minute”, a mai declarat Băcăianu.

Platforma oferă inclusiv opţiuni precum videostreaming, chatbots şi 360 customer view, în funcţie de costumizările cerute de bănci. În plus, dincolo de suportul pentru creditare, platforma permite crearea de fişiere electronice şi arhive, astfel încât beneficiarii acesteia, bănci, instituţii financiare şi clienţi din e-commerce, să poată avea acces oricând la datele despre cei care aplică pentru credite sau achiziţii de bunuri în rate, direct de pe serverele proprii.

4Apply se comportă şi ca un Document Management System. În plus, 4Apply permite conectarea reţelelor clienţilor (sucursale, agenţii de teren, comercianţi), datele fiind integrate în regim real, 24/24.

3 milioane de români au luat credite prin 4apply

 Potrivit datelor Starbyte, numărul interogărilor pe platforma 4Apply, de la prima sa ediţie şi până în prezent, a depăşit 6 milioane. 

,,Noi suntem echipa care a stat la baza succesului «Creditului cu Buletinul». Am urmărit să creăm un sistem care să accesibilizeze creditul de consum şi să permită cat mai multor clienţi să cumpere produsele pe care şi le doresc .Am revoluţionat la momentul acela timpul de aprobare, reducându-l de la 4 zile la 30 de minute. De atunci, pe platforma 4Apply au fost peste 380.000 de accesări/oră şi au fost prelucrate peste 6.000 de dosare de creditare zilnic. Cu noua versiune 4Apply, ducem procesul de creditare la un nivel şi mai spectaculos”, a declarat Băcăianu.

Înfiinţată în 2010, Starbyte este o companie românească specializată în dezvoltarea de software pentru Managementul Informaţiei, Managementul Documentelor şi Managementul Proceselor din domeniul Financiar-Bancar, Asigurări şi Risk Management.

citeste totul despre: