Consilier BNR, despre rezerva de aur: Partidul care ar îndrăzni să vândă un gram ar ieşi din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lingouri de aur FOTO 123 RF

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al Băncii Naţionale a României (BNR), a susţinut, miercuri, că niciun partid nu poate să vândă aurul României, deoarece aparţine poporului, nu statului.

„Acum sunt discuţii despre aur şi se spun multe minuni în spaţiul public. Se spune că PSD ar vrea să aducă aurul în ţară ca să-l vândă. Aceasta este o poveste, chiar dacă ar gândi aşa nişte oameni din PSD: Haideţi să aducem aurul în ţară să îl vindem, asta nu se poate întâmpla în România, pentru că România este bolnavă de microbul aurului. Partidul care ar îndrăzi să vândă un gram de aur ar ieşi din istorie”, a spus, citat de Mediafax, Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul conferinţei „Stabilitatea financiară sub umbrela UE”.

Consilierul de strategie al BNR a susţinut că este un paradox deţinerea aurului de către BNR, pentru că instituţia este doar administratorul aurului României, iar proprietarul este poporul român.

Rezerva de aur a României este 103,7 tone, reprezentând aproximativ 10% din rezervele internaţionale ale ţării noastre. 60% din rezerva internaţională de aur este păstrată la Londra.

La finalul lunii februarie a fost depus la Senat un proiect iniţiat de PSD prin care BNR ar trebui să repatrieze 95% din rezerva internaţională de aur a României.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite