Comisia Europeană a virat astăzi României 141,5 milioane de euro pe POSDRU

Comisia Europeană a virat astăzi României 141,5 milioane de euro pe POSDRU

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a anunţat că România a primit astăzi o primă tranşă de de Comisia Europeană pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU)

Comisia Europeană a virat astăzi României 141,5 milioane de euro pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), aceasta fiind prima tranşă venită de la Bruxelles după deblocarea programului la începutul acestei luni, informează Ministerul Fondurilor Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

"Reluarea plăţilor de către Comisia Europeană ne asigură resursele necesare pentru plata la zi a facturilor către beneficiari, pentru ca derularea programului să intre în normalitate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, într-un comunicat de presă. 
 
El a adăugat că prioritatea în perioada următoare o reprezintă deblocarea celor trei programe aflate încă presuspendare, adică Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.
 
Comisia Europeană a suspendat POSDRU în august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru fondurile europene utilizate în perioada 2009 – 2011, menţionează comunicatul Ministerului Fondurilor Europene.
 
În urma măsurilor implementate de Guvernul României, Comisia a decis deblocarea programului la începutul lunii februarie 2013.
Pe POSDRU se aflau în derulare 2.455 de contracte de finanţare la sfârşitul lunii ianuarie 2013. Suma alocată de UE în acest exerciţiu financiar pe acest program operaţional este de 3,4 miliarde de euro, mai precizează Ministerul Fondurilor Europene.
 
Guvernul anunţa pe 6 februarie că reprezentanţii UE au decis deblocarea POSDRU şi reluarea plăţilor către România, în urma misiunii de audit organizată în perioada 29 ianuarie-1 februarie.
 
"Ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în urma misiunii de audit a Comisiei Europene, organizată în perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013, reprezentanţii UE au decis deblocarea POS DRU şi reluarea plăţilor către România. În acest context, Comisia Europeană va relua plăţile către România în urmatoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, în valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corecţiilor financiare temporare de 25%, aşa cum a fost agreat cu partea română", se menţiona într-un comunicat al Guvernului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările