Comercianţii, bănuiţi că scumpesc produsele odată cu majorarea salariului minim pe economie. Teodorovici: „Statul nu poate interveni“

Comercianţii, bănuiţi că scumpesc produsele odată cu majorarea salariului minim pe economie. Teodorovici: „Statul nu poate interveni“

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că statul nu poate interveni în cazul unor agenţi economici care cresc preţurile produselor pe care le comercializează, după ce salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 1 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teodorovici a spus că „piaţa se reglează şi singură“.

„Controale se pot face, dar pe anumite zone“

"Trebuie spus foarte clar, şi ştim foarte bine cu toţii, piaţa se reglează şi singură. Statul nu intervine decât în alte situaţii, şi aceasta este una dintre acele situaţii în care piaţa funcţionează ea singură, adică este locul de întâlnire al cererii cu oferta.
Statul, sigur, poate verifica, poate controla, poate anticipa anumite posibile situaţii, de creare de monopol, situaţii în care are pârghiile legale să o facă", a spus Teodorovici.

„Nu există un mecanism foarte clar în piaţă prin care să constrângi o astfel de abordare.
Controale se pot face, dar pe anumite zone. Nu poţi să nu-l laşi pe operatorul economic să aibă o astfel de creştere de preţ la un anumit produs ca urmare a creşterii nivelului salariului minim pe economie.
Dar, atâta timp cât stimulăm piaţa, speranţa este că apare concurenţa mai mare, care face automat ca aceste preţuri să scadă", a spus ministrul Finanţelor, la o conferinţă de presă.

Salariul minim a crescut la 1.050 de lei brut

Eugen Teodorovici a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a avut întrevederi, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şi prefectul judeţului, Ioan Ţintean, cu oamenii de afaceri bistriţeni, cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi a vizitat mai multe companii din municipiul Bistriţa.

Salariul minim brut pe economie creşte la 1.050 lei/lună de la 1 iulie, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, potrivit Hotărârii nr. 1091/2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: