Cîţu: Noua lege a pensiilor păstrează pensiile speciale. Şi le creşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua lege a pensiilor, abia adoptată de Guvern, reprezintă doar un mijloc de „şantaj infect al PSD – ALDE”, prin care coaliţia speră să obţină voturi, consideră senatorul PNL, Florin Cîţu.

„Legea pensiilor, un şantaj infect al PSD+ALDE. Guvernarea toxică PSD-ALDE îi şantajează pe români în cel mai josnic mod. “Vreţi pensii mai mari din 2020? Atunci trebuie să ne votaţi”. Această lege a pensiilor este doar o formă de manipulate a electoratului. Atât. Nu are nicio legatură cu principiul contributivităţii pentru că păstrează pensiile speciale (şi le creste)”, consideră liberalul.

Acesta subliniază că, dacă PSD-ALDE erau cu adevărat interesaţi de pensionari, „respectau legea şi creşteau punctul de pensie de la 1 ianurie 2018 nu din iulie”.

„Cel mai ipocrit şi cinic guvern. Se joacă cu aşteptările celor mai vulnerabili dintre cetăţeni şi îi şantajează în schimbul votului. Aş fi spus „ruşine PSD-ALDE” dar nu-i interesează şi oricum aş fi fost prea blând. Sunt sigur că vor răspunde foarte curând pentru tot”, încheie Cîţu.

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri noua lege a pensiilor, document care prevede creşterea etapizată a punctului de pensie până în 2021 şi aplicarea, începând cu 2022 a unei noi formule de calcul bazată pe Valoarea Punctului de Referinţă (VPR).

Impactul financiar al acestei legi va fi de 8,4 miliarde de lei în anul 2019, de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58 de miliarde de lei în 2021 şi de 81 de miliarde de lei în anul 2022.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite