Cine sunt „noii băieţi deştepţi“ din energie şi cum vă pot umfla factura

Cine sunt „noii băieţi deştepţi“ din energie şi cum vă pot
umfla factura

O nouă categorie de „băieţi deştepţi“ au apărut în piaţa de energie, iar această categorie de participanţi sunt nelegiferaţi şi pot umfla factura finală la curent a consumatorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre anumite persoane fizice care nu deţin licenţă de furnizare dar care, având relaţii cu unele persoane din conducerea firmelor care consumă energie electrică, vin, în numele acestora, să negocieze achiziţia de energie cu furnizorii. Practic, aceşti agenţi intermediază relaţia furnizor-client, scrie economica.net.

„Aceştia sunt noii băieţi deştepţi din energie. De regulă, ei câştigă 1% din preţul final, dar se ajunge şi la 5%”, a declarat Petre Stroe, director general al MET Energy România, unul dintre furnizorii de top 5 din piaţa de energie. „Ei ajung uneori să câştige, stând, cât câştigăm noi, cu 50 de oameni, care muncim aici de dimineaţă până seara” a adăugat Stroe, la o întâlnire cu jurnaliştii.

Oficialul a explicat că, în final, consumatorul este cel care plăteşte mai mult în final, în condiţiile în care preţurile la energie sunt oricum mari şi face apel la autorităţi pentru a reglementa această practică. „Aceşti agenţi influenţează preţul. Ei nu vor dispărea, dar măcar să fie reglementaţi”, a spus Stroe.

MET România este unul dintre primii cinci furnizori de energie de pe piaţa concurenţială, cu o cotă de 9% în acest an, de la doar 0,8% în 2016. Compania a preluat afacerea nemţilor de la RWE în România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: