Ce oraşe oferă cel mai bun nivel de trai. Bucureşti, loc ruşinos în clasament, după Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cluj napoca panorama wikipedia

Topul celor mai bune oraşe din lume, din punct de vedere al nivelului de trai, clasează Bucureştiul abia pe ruşinosul loc 168 dintr-un total de 226. Capitala este surclasată chiar şi de Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Abia la costul vieţii ne situăm pe un loc mai decent, Bucureşti fiind oraşul cu numărul 311 din topul celor mai scumpe 433 de oraşe.

Clasamentul nivelului de trai, realizat de centrul Numbeo, compară, pentru 226 de oraşe: puterea de cumpărare, siguranţa, costul vieţii, preţul proprietăţilor în raport cu veniturile, timpul petrecut în trafic, poluarea, climatul. De asemenea, centrul mai realizează un clasament al costului vieţii din 433 de oraşe.

Pe locul 1 în topul oraşelor cu cel mai bun nivel de trai se regăseşte Canberra (Australia), urmată de Eindhoven (Olanda), Raleigh (Carolina de Nord, SUA), Adelaide (Australia), Zurich (Elveţia).

Oraşele din România sunt aproape toate dincolo de jumătatea clasamentului: Cluj-Napoca pe locul 106, Timişoara pe locul 126, Iaşi pe locul 143 şi Bucureşti pe locul 168.

În ceea ce priveşte costul vieţii, primele şase cele mai scumpe oraşe din lume, din totalul de 433, sunt din Elveţia: Basel, Zurich, Lausanne, Berna, Geneva şi Lugano. Ele sunt urmate de Stavanger din Norvegia, Reykjavik din Islanda şi Oslo, tot din Norvegia.

În coada clasamentului, cele mai ieftine oraşe sunt diverse localităţi din Pakistan şi India, precum: Rawalpindi, Thiruvananthapuram sau Vijayawada.

Din România, Bucureşti este cel mai scump, fiind situat pe locul 311. Topul este continuat de: Constanţa (313), Cluj-Napoca (327), Braşov (locul 321) şi Timişoara (locul 333).

Cel mai ieftin, din oraşele analizate, este Craiova (locul 368), urmat de: Sibiu (locul 356), Oradea (locul 355), Iaşi (locul 343), Arad (locul 336).  

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite