Credite de la CEC Bank, din bani elveţieni, pentru producţie, turism, sectorul sanitar şi echipamente de economisire a energiei

Credite de la CEC Bank, din bani elveţieni, pentru producţie, turism, sectorul sanitar şi echipamente de economisire a energiei

Dobânda practicată pentru aceste credite este de 3,62% pe an

CEC va acorda IMM-urilor din sectoare productive, sănătate, turism şi comerţ, credite în lei pentru investiţii. Dobânda este cu o marjă de un punct procentual peste ROBOR la 6 luni, adică 3,62% pe an, pe baza unui grant de 20 de milioane de franci elveţieni oferit de Elveţia. Suma maximă care poate fi trasă de un aplicant este echivalentul în lei a 100.000 de franci elveţieni.

La suma virată de statul elveţian prin "Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri", CEC va contribui cu echivalentul a 8,5 milioane de franci elveţieni, astfel că suma totală disponibilă se va ridica la echivalentul a 28,5 milioane franci elveţieni.

Beneficiarii pot apela şi la garanţii de stat

Fiecare IMM va putea accesa un credit de cel mult 100.000 de franci elveţieni (366.330 lei), din care 70% este transferat de la buget şi ulterior rambursat din grantul elveţian.

Beneficiarii pot accesa şi o garanţie emisă de Fondul Naţional de Garantare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care să acopere 80% din valoarea împrumutului, iar 20% va fi acoperit de împrumutat.

Nu sunt eligibile firmele producătoare de tutun, cocs, produse rafinate din petrol şi metale de bază.

Acordul de proiect "Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri" a fost semnat joi de Ministerul Finanţelor Publice, reprezentat desecretarul de stat Dan Manolescu, Ministerul Economiei, reprezentat de ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, şi partea elveţiană, reprezentată de ambasadorul Jean - Hubert Lebet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: