Cea mai bună bancă pentru firma ta. Topul creditelor pentru investiţii

Cea mai bună bancă pentru firma ta. Topul creditelor pentru investiţii

Cea mai bună bancă pentru firma ta. Băncile oferă micilor firme credite fie garantate imobiliar, fie printr-o multitudine de metode, precum depozite colaterale, bilete la ordin sau utilaje

Alpha Bank este cea mai bună bancă pentru firma ta, dacă te afli în căutarea unui credit pentru investiţii, potrivit comparaţiilor realizate de către portalul Conso.ro, oferte convenabile pentru întreprinderile mici şi mijlocii având şi Banca Românească şi Banca Transilvania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, pentru un credit în cuantum maxim de 10.000 de lei, banca grecească Alpha Bank oferă suma respectivă pe o perioadă de şapte ani, dobânda stabilindu-se prin formula ROBOR la trei luni (dobânda medie la lei – n.r.), plus o marjă aflată între 4,5% şi 6%. Acest credit mai include, însă, şi un comision de acordare de 1% din sumă, potrivit portalului.
 

Cea mai bună bancă pentru firma ta este... grecească

Banca Românească, deţinută de către grupul elen National Bank of Greece, oferă, la rândul ei, un astfel de credit. În funcţie de tip, dobânda acestuia se calculează în două moduri: fie ROBOR la 6 luni plus 6% pentru creditele garantate cu proprietăţi imobiliare sau garanţii de stat, fie dobânda unui depozit plus 4% pentru creditele garantate cu un depozit colateral. În privinţa comisioanelor, există un comision de acordare de 1%, însă acesta este zero în cazul împrumutului garantat cu un depozit. De asemenea, mai există un comision de rambursare anticipată de 2% din suma rămasă de plătit, plătibil în cazul unei refinanţări de la o altă bancă, şi un comision de evaluare a imobilului, în cazurile necesare, fiind vorba de 500 de lei la fiecare raport de evaluare.
Banca Românească notează că acest credit este pentru investiţii imobiliare.
 

Cea mai bună bancă pentru firma ta. Banca Transilvania: credit cu dobândă fixă

Banca Transilvania oferă un credit pentru investiţii care poate fi accesat pe cinci ani. Dobânda, însă, este fixă de 13,5%. Acesta vine cu un comision de acordare de 1,5%, comision lunar de gestiune de 0,1% la sold şi un comision de revizie semestrială de 0,5%. Garanţiile acceptate sunt bilete la ordin emise de către societatea beneficiară, în alb, a împrumutului în favoarea Băncii Transilvania, dar şi cesiunea încasărilor prezente şi viitoare din conturile firmei, deschise la aceeaşi bancă.
 

Cea mai bună bancă pentru firma ta. Credite în euro

Dacă schimbăm moneda, şi comparăm cu un credit de 10.000 de euro, atunci Alpha Bank oferă un credit cu dobânda este EURIBOR la trei luni, plus o marjă între 4,5% şi 7%. Singurul comision perceput este cel de 1% de acordare, în vreme ce garanţiile acceptate sunt bilete la ordin, scrisori de garanţie, depozit colateral, ipotecă sau garanţie de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. 
 
Banca Transilvania vine cu o dobândă fixă promoţională de 8,5% sau una standard de 9,5%, în vreme ce Bank Leumi are o dobândă calculată prin EURIBOR la trei luni plus 4,95%. 
 
Dacă Alpha Bank oferă creditul pe doi ani, BT şi Bank Leumi oferă această posibilitate doar pe un an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările