Ce spune noul ministru de Finanţe despre eliminarea pensiilor speciale

Ce spune noul ministru de Finanţe despre eliminarea pensiilor speciale

Florin Cîţu FOTO gov.ro

Noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, vrea să fie eliminate pensiile speciale, în afară de cele pentru militari, dar doreşte ca acest lucru să se întâmple în Parlament, prin proiect de lege.

„Eu am un proiect în Parlament de eliminare a pensiilor speciale în afara celor pentru militari. PSD a votat împotrivă. Sper ca acum la Camera Deputaţilor să găsesc mai multă susţinere şi să-l trecem şi atunci am face o economie. E clar că noi vrem un sistem de pensii pe contributivitate pentru toată lumea. Este ceea ce ne dorim, nu vrem să avem două Românii. Nu e nimeni mai special în România. Toţi plătim contributivităţi, să luăm aceeaşi pensie. Există mai multe soluţii la care ne uităm. Eu aş prefera prin dezbatere în Parlament, să fie clar proiect de lege - poate al meu, dacă nu poate alt proiect de lege - dar aş vrea să găsim soluţia în dezbatere în Parlament şi este şi soluţia favorită a premierului”, a declarat Florin Cîţu, joi seara, la Digi24.

În ceea ce priveşte chestiunea „salariilor nesimţite” de la stat, adică cele care pur şi simplu sfidează orice grilă de salarizare, ministrul de finanţe spune că problema se va reglementa odată cu reorganizarea ministerelor. „Şi la ANAF, şi la Ministerul Finanţelor Publice vor dispărea multe dintre aceste probleme. Sper şi sunt sigur că mulţi dintre colegii mei vor face ceea ce fac şi eu. Voir reorganiza şi vor da curs, pentru că noi am fost cei care am spus asta, am fost cei care am atacat salarii nesimţite, pensii nesimţite, pensii speciale. Sunt sigur că mulţi dintre colegii mei vor face la fel”, a mai spus Florin Cîţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: