Ce promoţii au băncile pentru refinanţarea creditelor de consum

Ce promoţii au băncile pentru refinanţarea creditelor de consum

Mulţi români aleg să-şi refinanţeze creditele pentru suplimentarea sumei împrumutate FOTO Adevărul

Cei care vor să-şi refinanţeze creditul pentru a obţine o dobândă mai mică sau pentru suplimentarea sumei împrumutate pot profita acum de ofertele promoţionale lansate de bănci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că cererea de credite este încă redusă, băncile încearcă să-şi „fure“ clienţii între ele, oferindu-le soluţii de refinanţare a împrumuturilor lansate în cadrul unor campanii promoţionale, potrivit portalului financiar Conso.ro.  
 
CEC Bank a lansat o promoţie prin care a redus costul total al creditului de nevoi personale pentru refinanţare în lei cu aproximativ 1,5%. Banca a eliminat comisionul de analiză a dosarului, a redus comisionul lunar de administrare la jumătate, însă a urcat rata dobânzii prin înlocuirea Robor la 3 luni cu Robor la 6 luni şi prin majorarea marjei fixe peste acest indicator cu 1,7 puncte procentuale.
 
Şi BRD oferă, până la sfârşitul acestei luni, costuri mai mici la creditele cu o valoare de peste 5.000 de lei, respectiv o reducere a dobânzii anuale efective (DAE – dobândă plus comisioane) cu 4,7 puncte procentuale faţă de oferta standard. Cei care contractează un astfel de credit sunt scutiţi de plata comisionului de analiză a dosarului şi a celui lunar de administrare, iar costul asigurării de viaţă a fost redus cu 12 puncte procentuale. 
 
Premii: rate fără dobândă
 
Tot până la sfârşitul lunii iunie, Volksbank oferă dobândă promoţională la credite de consum (9,69% pe an), care afişează o dobândă anuală efectivă redusă cu 2 puncte procentuale. Mai mult, clienţii care optează, pe lângă creditul de consum de la Volksbank, şi pentru un pachet de cont curent  - Complet sau Premium – sunt înscrişi la tragerea la sorţi pentru unul dintre cele 61 de premii constând în 50% reducere la dobândă şi unul dintre cele 9 premii reprezentând 100% reducere la dobândă. 
 
UniCredit Ţiriac Bank este o altă instituţie de credit care percepe costuri mai mici la finanţarea în lei, aceasta reducând încă o dată dobânda în cadrul ofertei creditelor „fără niciun comision“, potrivit Conso.ro. În urma acestei mişcări, DAE a coborât cu până la 3,3 puncte procentuale. 
 
De exemplu, pentru un credit de refinanţare fără ipotecă de UniCredit Ţiriac Bank, în valoare de 18.000 de lei, pe o perioadă de 60 de luni, cu o rată a dobânzii variabilă de 9,8% pe an (Robor la 3 luni plus 6,72%), DAE este de 10,3%, iar rata lunară – de 380,7 lei. Nu se va plăti comision de analiză a dosarului şi nici de administrare. 
 
Banca Transilvania derulează o promoţie până la finele lui iunie, prin care a scăzut costul total plătit de clienţi cu până la 2 puncte procentuale. Cei care acceptă încasarea salariului prin bancă nu mai plătesc nici comisionul de analiză a dosarului. 
 
Şi Bancpost a aplicat reduceri, prin eliminarea comisionului de analiză a dosarului, astfel că împrumuturile de consum presupun un cost total cu până la 2,8 puncte procentuale mai mic faţă de oferta standard.Mai puteţi citi: 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările