Câţi bani are în contul de pensie privată un român

Câţi bani are în contul de pensie privată un
român

Un român are, în medie, în contul de pensie privată, o sumă de 5.416,3 lei, cumulată după cei zece ani de existenţă a Pilonului II de pensii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, la sfârşitul lunii septembrie 2017, valoarea medie a unui cont este de aproximativ 5.500 de lei, în timp ce peste un milion de participanţi au peste 10.000 de lei în cont. 

Contribuţia pe care a depus-o participantul mediu în cont, pe parcursul celor 10 ani, este de 4.362,1 lei. La aceasta, administratorii de fonduri au adăugat, din randamentele investiţiilor pe care le-au făcut, 1.267.3 lei, din care au reţinut şi un comision total de 213,1 lei.

În concluzie, un participant mediu a obţinut un câştig net, la zi, de 1.054,2 lei.

Lansat în anul 2008 şi reunind acum 7 fonduri de pensii, Pilonul II numără circa 7 milioane de participanţi, reuneşte active nete de 38,16 miliarde de lei şi a obţinut, la un randament mediu anualizat net, de la lansare până azi, de 9,10%, 7 miliarde de lei câştig net pentru participanţi. 

Te-ar putea interesa:

Cât consideră românii că ar trebui să fie o pensie decentă

Atac informatic pe întreaga bază de date Astra Asigurări; atacatorii au cerut răscumpărare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările