Cât te costă să trimiţi bani din străinătate în România prin cele mai importante servicii de transfer rapid

Cât te costă să trimiţi bani din străinătate în România prin cele mai importante servicii de transfer rapid

Românii din diaspora trimit anual în ţară peste două miliarde de euro, o bună parte din sumă fiind transferată prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani. Care sunt comisioanele percepute pentru aceste transferuri?

Ştiri pe aceeaşi temă

Western Union
 
Cele mai mari comisioane sunt percepute în cazul transferurilor ce se efectuează în doar câteva minute, taxele înjumătăţindu-se atunci când clienţii sunt dispuşi să aştepte câteva ore pentru trimiterea banilor. Este cazul serviciului de transfer rapid Western Union oferit de Raiffeisen, unde, pentru o sumă de 1.000 de euro, expeditorul din străinătate va avea de plătit 42 de euro (4,2%). Dacă acceptă ca suma să fie disponibilă la destinaţie după 6 ore, comisionul se reduce până la 22,5 euro.
 
Comisionul de 42 de euro este practicat de majoritatea băncilor care colaborează cu Western Union pentru transferurile de bani din străinătate. Taxa ajunge la 200 de euro (4%) atunci când clienţii vor să transfere 5.000 de euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările