Cât câştigă Teodor Meleşcanu din pensie şi salariul de la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Meleşcanu câştigă o mică avere în fiecare lună, ca urmare a cumulării salariului de la Senat cu pensia. Informaţiile au fost furnizate joi de economistul USR Claudiu Năsui.

„Teodor Meleşcanu refuză să plece. Unde să se ducă la 78 de ani după 53 de ani de lucru la stat?

Sunt câteva figuri în politică de care se pare că pur şi simplu nu putem scăpa. Teodor Meleşcanu este unul dintre aceşti oameni. Politruc cu ştate vechi, domnul Meleşcanu căpuşază statul de mai bine de 50 de ani.

Pentru dumnealui, valorile politice nu prea au părut a fi relevante. S-a dus unde i s-a oferit un loc cald. De la PDSR, strămoşul actualei ciume roşii, a încercat PD + PNL sub forma Alianţei DA, ca apoi să se reorienteze spre PNL şi, mai apoi, la ALDE. Ce au avut toate aceste partide în comun? Un loc cald pe bani buni pentru un cunoscut al sistemului.

Nu doar această traiectorie îl face special pe domnul Meleşcanu, ci şi pensia de aproape 9000 de lei pe care o încasează lunar, asta pe lângă salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotărât ieri că îl încasează ilegal.

Ce îl recomandă pe acesta pentru aceste remuneraţii barosane? De la haosul alegerilor din diasporă, la voturi false în Senat şi până la acuzaţiile că ar fi făcut parte din fosta securitate, toate se găsesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat.

Acest tip de personaje ar trebui să aibă o dată de expirare în politică mult mai scurtă de 50 de ani, iar acum este momentul să ne asigurăm că astfel de poveşti vor fi doar istorie, şi nu regula unei alte generaţii de sacrificiu”, a scris Năsui pe pagina sa de Facebook..

Meleşcanu refuză să demisioneze

Teodor Meleşcanu nu vrea să demisioneze din fruntea Senatului, deşi a CCR a decis faptul că acesta a fost ales în fruntea instituţiei nerespectând legea.

„E o premieră. Aşteptăm considerentele CCR pentru a proceda în consecinţă”, a declarat Teodor Meleşcanu, după decizia CCR prin care judecătorii constituţionalu au decis faptul că acesta a fost ales ilegal preşedinte al Senatului. 

Întrebat dacă îşi dă demisia înainte de publicarea deciziei în Monitorul Oficial, Meleşcanu a precizat: „Până la publicarea în Montorul Oficial, partea I, eu îmi exercit în continuare prerogativele (...) Nu am ce să-mi reproşez, dar chiar am argumente solide înaintate CCR. Că nu a fost în unanimitate dovedeşte că au fost şi alte puncte de vedere”.

De asemenea, fiind întrebat de ce vrea să mai stea în funcţie, preşedintele Senatului a punctat: „Eu îmi doresc un singur lucru: să contribui la activitatea cât mai bună a Senatului. Nu am ambiţii personale”,  

CCR: Numirea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului este nelegală. Reacţia politicianului

Curtea Constituţională a României a decis că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut nelegal. Concret, judecătorii constituţionali au stabilit că  Meleşcanu a fost susţinut de PSD ca fiind din partea grupului ALDE, în vreme ce ALDE l-a exclus. Preşedinteele Senatului spune că se va conforma deciziei.

Sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr. 36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi.

Judecătorii Curţii au luat această decizie după ce au amânat-o de mai multe ori şi iată că astăzi au tranşat chestiunea a alegerii lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. CCR a stabilit că nu au fost respectate prevederile regulamentului Senatului

În 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de Opoziţie, a fost votată de 59 de senatori. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinea atunci că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, precizând că acest lucru nu va rămâne fără urmări şi că va sesiza Curtea Constituţională a României 

Teodor Meleşcanu, cercetat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului pentru că ar fi minţit diplomaţii străini în decembrie 1989

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a anunţat marţi că s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care Teodor Meleşcanu a participat, în decembrie 1989, la dezinformarea şi diversiunea regimului comunist, inducându-i în eroare pe reprezentanţii diplomatici cu privire la reprimarea sângeroasă a Revoluţiei de la Timişoara.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite