Cât se câştigă la Profi. Ce salariu are un casier şi cât încasează un şef de tură

Cât se câştigă la Profi. Ce salariu are un casier şi cât încasează un şef de tură

Cât se câştigă la Profi. Salariul unui casier la Profi este egal cu minimul pe economie, la care se adaugă bonuri de masă, în funcţie de numărul de zile lucrate. FOTO retail-fmcg.ro

Retailerul Profi, care operează 324 de magazine în 154 de localităţi din România, era la sfârşitul anului trecut al 15-lea cel mai mare angajator din ţară, cu aproape 8.000 de angajaţi. Având în vedere planurile de extinderile ale retailerului, angajările vor continua. „Adevărul“ îţi spune cât se câştigă la Profi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adevărul“ îţi prezintă cât se câştigă la Profi pe baza informaţiilor oferite de angajaţii sau foştii angajaţi ai companiei pe portalul undelucram.ro, o comunitate online unde persoanele pot împărtăşi experienţa avută la locul de muncă, pentru a evalua angajatorii şi condiţiile de lucru pe care aceştia le oferă.
 

Cât se câştigă la Profi. Casierul încasează salariul minim pe economie, plus ore peste program

Salariul lunar al unui casier de la Profi este egal cu salariul minim pe economie  - 1.050 de lei brut, respectiv 777 de lei net, iar un vânzător de mezeluri câştigă mai mult cu 50-70 de lei decât un casier, potrivit unui utilizator al portalului undelucram.ro. În cazul unui şef de tură, salariul brut lunar este de 1.300 de lei, respectiv 946 de lei net, potrivit aceluiaşi utilizator. Un alt utilizator al portalului scria în luna martie că a fost la interviu pentru postul de şef de tură într-un magazin profi, iar salariul brut oferit era de 1.340 de lei pe lună.   
 
Un controlor de marfă angajat la Profi încasează lunar 1.100-1.200 de lei, iar un recepţioner  - 650 de lei, potrivit informaţiilor oferite la sfârşitul anului trecut de un angajat al retailerului. „Eu lucrez la Profi la depozit, controlor marfă: Înainte am fost recepţioner tot la Profi cu un salariu de 650 de lei, dar acum câştig între 1.100 şi 1.200 de lei şi doar schimbul de dimineaţă, 8 ore, nu mai mult. Când lucram ca şi recepţioner au fost zile când am lucrat şi 12 ore“, a scris Luki pe undelucram.ro
 
Angajatorul oferă salariaţilor şi bonuri de masă, în funcţie de numărul de zile lucrate. Majoritatea angajaţilor Profi care şi-au spus părerea pe portalul undelucram.ro au precizat că, în cele mai multe cazuri, se lucrează peste program (chiar până la 12 ore), iar orele suplimentare nu sunt plătite. 
 
„Un salariat cu copii în întreţinere n-ar trebui să lucreze la Profi. Se caută tineri, în forţă, cu sau fără liceu, cu sau fără Bacalaureat, liberi, fără responsabilităţi, care pot sta peste program, care pot veni din libere, care se pot dedica trup şi suflet companiei Profi şi n-au pretenţii mari. Iar pentru un şef de magazin: trebuie să traiască pentru Profi, să se culce seara cu Profi în gand, să se trezească dimineaţa cu Profi în gând, iar pe parcursul zilei să se dedice companiei Profi cam 12 ore pe zi pentru 1.800 de lei + bonuri“, scrie un angajat pe portalul specializat.
 

Cât se câştigă la Profi. Compania: salariu motivant

Pe site-ul Profi, sunt mai multe anunţuri de angajare pentru diverse poziţii în magazine sau depozite din ţară. În cazul celor mai multe posturi, la capitolul „Ofertă – bonusuri, beneficii“, angajatorul menţionează „salariu motivant, şansa unei cariere într-un mediu dinamic“. Sunt însă şi anunţuri ce cuprind precizări clare asupra ofertei. De exemplu, compania angajează personal pentru depozit în Cheajna/Bolintin Deal, cere studii medii, experianţa în domeniul pregătirii mărfii, rezistenţă la efort fizic şi oferă „loc de muncă stabil, salariu de 900 de lei net, tichete de masă, transport asigurat“. 
 
La finele anului 2014, Profi era al 15-lea mare angajator din România şi totodată cel mai mare angajator din vestul ţării. În prezent, reţeaua se apropie de cifra de 8.000 de angajaţi, urcând şi în topul angajatorilor.
 
Profi operează 324 de magazine în 154 de localităţi rurale şi urbane din toate judeţele ţării şi municipiul Bucureşti. Retailerul este deţinută de fondul de investiţii Enterprise Investors.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările