Cât se câştigă la Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeaua Mega Image numără peste 425 de magazine în toată ţara FOTO Mediafax
Reţeaua Mega Image numără peste 425 de magazine în toată ţara FOTO Mediafax

Retailerul belgian Mega Image, cel mai extins jucător din comerţul local, cu peste 425 de magazine operate sub mai multe branduri, este unul dintre marii angajatori din România. Având în vedere planurile retailerului de dezvoltare a reţelei, angajările vor continua. „Adevărul“ îţi spune cât se câştigă la Mega Image.

„Adevărul“ îţi prezintă cât se câştigă la Mega Image pe baza informaţiilor oferite de angajaţii sau foştii angajaţi ai companiei pe portalul undelucram.ro, o comunitate online unde persoanele pot împărtăşi experienţa avută la locul de muncă, pentru a evalua angajatorii şi condiţiile de lucru pe care aceştia le oferă. 

Cât se câştigă la Mega Image. Angajaţii acoperă furturile din salariu

Un casier sau un lucrător comercial este plătit la început cu un salariu brut de 1.300 de lei, plus bonuri de masă, în timp ce un şef de departament câştigă lunar 1.600 de lei brut pentru început şi poate ajunge la 1.800 de lei brut, plus bonuri de masă. 

Mega Image angajează casieri şi în regim part time, iar salariul este de 450 de lei, fără bonuri şi fără măriri ulterioare. 

Angajaţii Mega Image scriu pe undelucram.ro că, de regulă, se munceşte peste program, iar orele suplimentare nu sunt plătite. Iar dacă se înregistrează lipsuri la inventar, acestea sunt acoprite de angajaţi din salariu. 

„Nu ştiu exact cum stă treaba în Mega Image, dar oricum clar este mult mai bine decât în Shop&Go. Nu merită să te angajezi acolo. Pe lângă bătaia de joc a patronilor, orele stat în plus, pauze zero, salariu de 900 de lei, fără bonuri, personal de 2 angajaţi care să ţină magazinul (ca să înţelegeţi programul, se lucrează 15 ore, o zi da, una nu), să mai vină la un moment dat să zică că au ieşit lipsă la inventar nu ştiu câte milioane la marfă şi că se împarte la numărul de angajaţi... Nu este vina noastră că nu există pază sau porţi antifurt. Doi oameni nu pot fi şi la casă şi pe magazin. (...) Nu vă veţi primi niciodată salariul întreg pentru că patronii pot oricând să zică că au ieşit nu ştiu câte chestii lipsă şi trebuie să le plătiţi“, a scris pe undelucram.ro un angajat într-un magazin Shop&Go, brand sub care operează Mega Image magazinele de mici dimensiuni. 

Un alt angajat, cu experienţă de câţiva ani în Mega Image, scrie că „nu este posibil ca salariul mediu în magazine să fie de 1.000-1.100 de lei plus bonuri de masă, oamenii din magazine ducând greul companiei, iar la sediu salariile sunt de ordinul zecilor de mii“. 

Totuşi, potrivit informaţiilor oferite de angajaţii Mega Image pe portalul undelucram.ro, salariile pentru acelaşi post diferă de la un magazin la altul, atât în funcţie de poziţionarea acestuia, de dimensiune, dar şi de brandul sub care este operat. De asemenea, salariul este mai mare în cazul angajaţilor cu vechime în companie. 

De cele mai multe ori, se lucrează peste program. „Sunt casier şi stau peste program în fiecare zi, dar trebuie să mă pontez la 15.30 pe tura I şi la 22.00 pe tura a II-a. Când sunt tura a II-a, nu plec mai devreme de 22.50“, scrie Lala. 

Cât se câştigă la Mega Image. Compania: salariu competitiv

Pe site-ul Mega Image, sunt mai multe anunţuri de angajare pentru diverse poziţii în magazine sau depozite din ţară, dar şi în sediul central. La capitolul „Beneficii“, angajatorul menţionează „salariu competitiv, posibilităţi reale de dezvoltare a carierei şi posibilitatea de a lucra în cadrul unei companii multinaţionale“.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 429 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (202), Shop&Go (224), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romaneşti (1), Mega Drive (1). Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer internaţional înfiinţat în 1867 în Belgia ce operează în prezent pe trei continente.

Află şi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite