Când este Loteria Bonurilor în luna aprilie: duminică seara, la ora 19.30

Când este Loteria Bonurilor în luna aprilie: duminică seara, la ora 19.30

Tragerea la sorţi a Loteriei Bonurilor Fiscale din această lună va avea loc în data de 17 aprilie

Când este Loteria Bonurilor în luna aprilie. Extragerea aferentă lunii martie, din cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale, se va organiza, conform regulamentului, în prima duminică de după data de 15, adică 17 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 19.30. Extragerea este publică şi va putea fi transmisă, în direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Bonurile valabile pentru această extragere vor fi cele emise în perioada 1-31 martie. Fondul de premiere are valoarea de un milion de lei şi se va împărţi la câţi câştigători sunt. În cazul în care vor fi peste 100 de bonuri fiscale câştigătoare, se va organiza o a doua extragere, în urma căreia vor rămâne doar 100 de câştigători.

Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi de după extragere, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câştigătoare trebuie să depună bonurile fiscale, copia actului de identitate şi o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul“, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

Lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF. În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.

Când este Loteria Bonurilor în luna aprilie. Ce se întâmplă dacă sunt mai mult de 100 de câştigători

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători.

În cazul realizării celei de-a doua etape de selecţie în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câştigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea câştigător, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător.

Pentru aflarea celorlalţi câştigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câştigător. Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecţie se depăşeşte numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câştigător din listă este dat de diferenţa dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referinţă şi numărul unic maxim atribuit, continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, respectiv 100. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câştigătoare sunt eliminate din listă. 

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Pentru mai multe detalii cu privire la regulamentul Loteriei Bonurilor Fiscale puteţi accesa pagina oficială a concursului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: