Banii din Pilonul II sunt în siguranţă. Iata de ce

Banii din Pilonul II sunt în siguranţă. Iata de ce

Ca participant la Pilonul II de pensii, poţi afla rapid şi simplu care este suma totală aflată în contul personal şi structura investiţiilor realizate cu banii tăi. Pentru a afla aceste detalii, mai întâi trebuie să ştii ce administrator gestionează pensia ta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă nu ştii, poţi cere această informaţie chiar şi online de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Apoi, restul detaliilor le afli direct de la administrator. La cererea ta, vei primi datele de login pentru contul online şi vei putea verifica oricând ce se întâmplă cu banii tăi.

Banii economisiţi în contul tău individual Pilon II nu se pierd. Ei sunt lăsaţi moştenire în cazul decesului participantului, fie în contul de pensie al moştenitorilor, dacă şi aceştia sunt participanţi la Pilonul II, fie se poate beneficia de ei imediat, dacă moştenitorii sunt minori sau nu economisesc printr-o pensie administrată privat. De asemenea, în cazul invalidităţii participantului, acesta va primi banii economisiţi înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare.

Pentru că sunt banii tăi, este important să ştii ce se întâmplă cu ei. De aceea, este bine să decizi ce administrator îţi va gestiona fondurile acumulate încă de la început, când te angajezi. Dacă nu optezi tu pentru un administrator, îţi va fi alocat unul din oficiu. În timp, ai posibilitatea să îţi schimbi administratorul, dacă nu eşti mulţumit de cel actual.  

Vezi aici care este situatia Pilonului II de pensii!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările