Banca lui Putin plăteşte dobânzi de 107 lei pentru fiecare obligaţiune emisă în România

Banca lui Putin plăteşte dobânzi de 107 lei pentru fiecare obligaţiune emisă în România

Banca Internaţională de Investiţii, înfiinţată ca bancă a CAER (fostul spaţiu economic comunist), controlată în prezent de Vladimir Putin, a anunţat că va plăti dobânda aferentă obligaţiunilor emise în ţara noastră, care deţine aproape 8% din capitalul instituţiei financiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut vineri de către Depozitarul Central, potrivit căruia, începând cu data de 15 aprilie, se vor distribui sumele de bani aferente cuponului nr. 2 pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK (simbol IIB21). 
 
„Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nr. 2, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 107,00 lei. Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 25.03.2019. Pentru obligatarii care sunt clienţi ai unui participant la sistemul RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar în contul participantului respectiv”, se arată în comunicatul Depozitarului Central.
 
Potrivit unei informări trimise Bursei de Valori Bucureşti, dobânda de 107 lei este aferentă obligaţiunilor în valoare de 300 de milioane de lei, „cu o dobândă variabilă egală cu ROBOR 3M + 1,4% şi scadente la data de 15 octombrie 2021, emise în conformitate cu termeni şi condiţiile prevăzute în curculara de ofertă şi admise la tranzacţionare pe BVB”. Plata va fi efectuată de Banca Transilvania la data de 15 aprilie 2019, se menţionează în informare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările