Avocat: Bogdan Olteanu îşi va da luni demisia din funcţia de viceguvernator BNR

Avocat: Bogdan Olteanu îşi va da luni demisia din funcţia de viceguvernator BNR

Bogdan Olteanu este acuzat că a primit bani de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a influenţa numirea lui Liviu Mihaiu drept Guvernator al Deltei Dunării

Avocatul lui Bogdan Olteanu a anunţat că acesta îşi va da luni demisia din funcţia de viceguvernator, pentru persoanele onorabile şi cinstite care lucrează la BNR şi pentru că imaginea instituţiei „nu merită târâtă în această poveste“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocatul Florin Durgheu a spus să Bogdan Olteanu nu a cerut şi nu a primit bani de la Sorin Ovidiu Vîntu, acesta fiind “consternat” de acuzaţiile DNA.

“Luni, domnul Olteanu îşi va da demisia din functia de viceguvernator, pentru persoanele onorabile si cinstite care lucrează acolo şi pentru că imaginea acestei instituţii nu merită târâtă în această poveste”, a declarat avocatul, după judecarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a propunerii procurorilor anticorupţie de arestare preventive a lui Bogdan Olteanu, instanţa urmând să dea o decizie.

Olteanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), joi noapte, pentru că ar fi solicitat şi primit de la un om afaceri, în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, anunţă DNA.
 
În cursul zilei de vineri, Bogan Olteanu urmează să fie prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Potrivit unor surse judiciare, lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării.
 
Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.
 
De asemenea, surse judiciare spun că Olteanu ar fi recunoscut în faţa procurorilor că s-ar fi întâlnit cu Vîntu, dar nu şi că ar fi primit bani de la acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările