Atenţie, fermieri: 10 iulie este ultima zi în care se mai primesc cereri pentru subvenţiile pe suprafaţă

Atenţie, fermieri: 10 iulie este ultima zi în care se mai primesc cereri pentru subvenţiile pe suprafaţă

Cererile de plată mai sunt primite la centrele APIA doar vineri, 10 iulie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează fermierii, precum şi pe toţi cei interesaţi, că termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este data de 10 iulie 2015, inclusiv. După data de 10 iulie, cererea unică de plată nu mai este admisă la calcul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Reamintim că în condiţiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de plată au putut fi depuse şi după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie, în acest an“, se arată într-un comunicat al APIA.

Sunt acoperite peste 9 milioane de hectare

APIA menţionează că, până la acest moment, au fost depuse în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată un număr de 929.255 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 9,35 milioane hectare, la care se adaugă cererile şi suprafeţele digitizate dar neînchise, respectiv 26.882 cereri pentru o suprafaţă de 177.791,91 hectare.

De asemenea, fiind cerere unică în care sunt cuprinse atât sectorul vegetal cât şi cel zootehnic, la numărul de cereri menţionat anterior se mai adaugă şi un număr de 55.225 cereri ce nu cuprind plăţi pe suprafaţă, ci numai animale.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

La depunerea cererii unice de plată fermierul trebuie să prezinte documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările