Nica, ANPC: Problema mare cu clauzele abuzive nu e neapărat la bănci; la IFN, cooperative şi CAR e nenorocire

Nica, ANPC: Problema mare cu clauzele abuzive nu e neapărat la bănci; la IFN, cooperative şi CAR e nenorocire

Denunţarea colectivă a clauzelor abuzive va curăţa contractele de creditare

Cele mai mari probleme privind clauzele abuzive nu se regăsesc neapărat la marile instituţii de credit din sistemul bancar, ci la instituţiile financiare nebancare, coopertaivele de credit şi organizaţiile tip CAR, unde e „nenorocire“, a declarat Bogdan Nica, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Problema mare azi, şi o tot spun şi nu mă aude nimeni, nu e neapărat la marile bănci, unde sunt mulţi cu lupele pe ei, BNR-ul ..., sunt IFN-urile mari, mici, medii, cooperativele de credit, CAR-uri. E nenorocire acolo. Am dat la amenzi, dar degeabă. Am şi închis, nu... Apar ca ciupercile după ploaie. E un mod de a trage bani de la oameni cât se poate de ....“, a spus Nica după conferinţa Mediafax Talks about Competition.

Instituţiile financiare nebancare sunt supravegheate de Banca Naţională a României, fiind înscrise în Registrul General şi Registrul Special ţinut de banca centrală. Aceste companii se supun regulamentelor de creditare ale populaţiei emise de BNR.

Nica a arătat că aceste instituţii sunt reprezentate de o asociaţie, ALB, pe care a calificat-o „mult mai vocală“ decat Asociaţia Română a Băncilor.

Preşedintele ANPC a arătat că a avut discuţii cu reprezentanţii ALB, dar aceştia s-au arătat mult mai refractari decât bancherii.

„E şi normal, după ce le dai amendă 1 milion, e mai greu să discuţi“, a completat Nica, zâmbind.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările