ANAF scoate la lumină datoriile a peste 187.000 de persoane fizice care au restanţe la bugetul de stat. Robert Negoiţă este campion naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă are restanţe totale la buget de 232 de milioane de lei
Robert Negoiţă are restanţe totale la buget de 232 de milioane de lei

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, este de departe campionul datornicilor persoane fizice, cu restanţe totale de 232 de milioane de lei.Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016 a fost publicată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi poate fi accesată şi descărcată de pe internet.

Printre datornicii listaţi de ANAF se mai găsesc Teodor Berna, George Becali, Silviu Prigoană sau Cristian Ţânţăreanu.

Lista conţine numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.

Lista poate fi consultată AICI.

Pot fi recuperate doar 2,3 miliarde de lei

Din total, ANAF poate recupera la această dată 2,3 miliarde de lei, se arată într-un comunicat al Agenţiei.

Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc.) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Ce sunt „obligaţiile fiscale restante“

Conform Codului de procedură fiscală, „obligaţii fiscale restante“ înseamnă:
a) obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;
b) diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Potrivit ANAF, fac obiectul publicării doar creanţe fiscale prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală.

„Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentinţe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvenţă sau în faza penală, alte creanţe bugetare etc.
Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată şi cele a căror executare este suspendată“, arată ANAF.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite