Amnistie pentru românii cu datorii mici. Ce pregăteşte ministerul de Finanţe

Amnistie pentru românii cu datorii mici. Ce pregăteşte ministerul de Finanţe

Contribuabilii care au primit decizii de impunere de la Fisc pentru datorii modice ar putea beneficia de ştergerea datoriilor.

Ministerul Finanţelor va iniţia în scurt timp un proiect de ordonanţă de urgenţă care să anuleze sumele datorate la CASS de către persoane care în anii 2015-2018 au obţinut venituri mici, cum sunt de exemplu cele din dobânzi la depozite bancare, şi au ajuns să datoreze, din acest motiv, contribuţie la sănătate la nivelul unui salariu minim, scrie profit.ro. Ordonanţa de Urgenţă ar urma să fie dată în această săptămână.

Nu este clar la acest moment ce înseamnă venituri mici ca definiţie.

În ultimele luni, mii de români au primit de la ANAF decizii de impunere, din care reiese că trebuie să achite contribuţia la sănătate corespunzătoare salariului minim pe economie, chiar dacă veniturile lor au fost mult mai mici. De exemplu, un contribuabil şi-a depus economiile în bancă şi, în 2015, a încasat o dobândă de 12 lei. Acum, după patru ani, a aflat de la ANAF că e dator statului cu 348 de lei.

O amnistie similară a avut loc în anul 2015, când premierul de atunci, Victor Ponta, a şters datoriile a peste 4 milioane de români.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: