Americanii au confirmat achiziţia celei de-a doua bănci din România

Americanii au confirmat achiziţia celei de-a doua bănci din România

First Bank a confirmat miercuri că a semnat un acord pentru achiziţia celei de-a doua bănci din România, neprecizând însă valoarea tranzacţiei pentru preluarea băncii care are depozite şi împrumuturi acordate clienţilor de circa 400 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

First Bank a anunţat, miercuri, semnarea unui acord cu Bank Leumi le-Israel B.M pentru achiziţionarea tuturor participaţiilor acesteia în filiala Bank Leumi România. 
 
Achiziţia este condiţionată de primirea aprobării Băncii Naţionale a României (BNR) şi Consiliului Concurenţei şi „este de aşteptat să fie finalizată în a doua parte a anului”, conform First Bank.
 
Bank Leumi România deţine o reţea naţională de 15 sucursale, are 200 de angajaţi, administrează active de peste 250 de milioane de euro şi depozite de 150 de milioane de euro.
 
„Această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi extinde şi consolida prezenţa în România, cu obiectivul de a deveni un actor puternic pe piaţa locală. Este cea de-a doua achiziţie pe care fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co. o face în România în mai puţin de un an, dovedindu-şi interesul şi angajamentul faţă de această piaţă valoroasă. Având în vedere orientarea noastră către achiziţii relevante, ne păstrăm deschiderea spre oportunităţi similare de creştere. Între timp, continuăm să facem business „The American Way”, cu accent pe creştere, prin servicii de calitate oferite clienţilor, digitalizare şi eficienţă”, a spus, citat de Mediafax, Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al First Bank.
 
În vara anului trecut, J.C. Flowers & Co. a preluat Piraeus Bank, căreia i-a modificat numele în First Bank, din toamna anului trecut.
 
„Vânzarea Bank Leumi România către First Bank, care este deţinută de un lider al domeniului financiar internaţional, va permite continuarea implementării strategiei Leumi "follow your customer". Acest acord reprezintă un nou pas în implementarea strategiei internaţionale a Leumi, care se concentrează pe operaţiunile bancare comerciale ale filialelor noastre din SUA şi Marea Britanie şi pe colaborări cu companii locale importante în alte regiuni”, a menţionat Hanan Friedman, prim vicepreşedinte executiv, director al Diviziei de Strategie, Inovare şi Transformare al Bank Leumi Israel.
 
Jefferies LLC a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv al Bank Leumi pentru această tranzacţie.
 
First Bank operează prin 100 de unităţi bancare şi 1.300 de specialişti, pentru aproximativ 130.000 de clienţi activi.
 
Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.
 
Bank Leumi este una dintre cele mai importante corporaţii financiare din Israel, care oferă servicii bancare complete şi deţine o cotă de aproximativ 30% pe piaţa internă. Cu sediul în Tel Aviv, Leumi este prezentă în centrele financiare cheie din întreaga lume, inclusiv Londra, New York, Palo Alto şi Shanghai. În 2018, Leumi a raportat un profit net de 880 de milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: