Agerpres: Benzina „arde“ mai tare la buzunar pe drumul spre mare

Agerpres: Benzina „arde“ mai tare la buzunar pe drumul spre mare

Şoferii care aleg să facă un plin de rezervor pe autostrada către mare trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar decât cei care alimentează în oraşe, arată calculele realizate de Agerpres cu ajutorul Monitorului Preţurilor pentru Carburanţi, aplicaţie lansată în urmă cu două săptămâni de Consiliul Concurenţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai precis, un plin realizat pe Autostrada Soarelui va costa cu peste 10 lei mai mult decât un plin realizat în Bucureşti sau în Constanţa, potrivit calculelor realizate de Agerpres.

Astfel, în acest weekend, la staţiile Petrom de pe A2, benzina standard costă 5,81 lei pe litru, iar motorina standard, 5,78 lei pe litru. În benzinăriile OMV, carburanţii sunt şi mai scumpi: 5,86 lei la benzină şi 5,85 lei la motorină.

Într-o benzinărie Petrom din Capitală, respectiv cea de la Nicolae Grigorescu, benzina standard are un preţ de 5,66 lei pe litru, iar motorina costă 5,71 lei. De asemenea, în benzinăria Petrom din Eforie Nord, un litru de benzină costă 5,58 lei, iar unul de motorină, 5,55 lei.

Mai multe detalii pe agerpres.ro.

Consiliul Concurenţei a lansat, pe 1 iulie, platforma online „Monitorul preţurilor carburanţilor”, care permite consumatorilor să afle preţurile practicate de către marile reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Principalul scop al aplicaţiei este creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor şi ieftinirea produselor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: