Ţiriac rămâne cel mai bogat român, dar „fraţii Dedeman“ l-au depăşit pe Ioan Niculae şi au ajuns pe locul al doilea în top

Ţiriac rămâne cel mai bogat român, dar „fraţii Dedeman“ l-au depăşit pe Ioan Niculae şi au ajuns pe locul al doilea în top

Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl au luat faţa tuturor multinaţionalelor în retailul de bricolaj

Omul de afaceri Ion Ţiriac a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de euro, potrivit Top 300 Capital. În schimb, Ioan Niculae a pierdut locul secund în favoarea fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, antreprenorii care deţin lanţul Dedeman.

O altă evoluţie importantă s-a înregistrat în cazul lui Iulian Dascălu, care a urcat cinci poziţii în clasament. După şapte ani de când a deţinut prima poziţie în clasament, George Becali a reuşit să revină între primii 10 cei mai bogaţi români, cu toate că averea i s-a redus de la 300-350 milioane de euro, cât avea în ediţia anterioară, la 270-300 milioane de euro în acest an, potrivit Agerpres.ro.
 
O scădere s-a înregistrat şi în cazul averilor însumate ale celor mai bogaţi 300 de antreprenori români, după ce, în ediţia de anul trecut, averea cumulată a crescut cu peste 4%. Astfel, în acest an, suma totală a averilor a ajuns la 20,8 miliarde de euro, cu 7,5% mai mică decât valoarea din ediţia anterioară a clasamentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările