Şeful Fiscului: Vom colecta informaţiile privind dosarul Panama Papers şi vom colabora cu Oficiul de Combatere a Spălării Banilor

Şeful Fiscului: Vom colecta informaţiile privind dosarul Panama Papers şi vom colabora cu Oficiul de Combatere a Spălării Banilor

Doroş a afirmat că informaţiile fiscale vor fi tratate fiscal, iar restul vor fi analizate pentru a fi sesizate organele abilitate

Fiscul a solicitat Centrului Internaţional de Jurnalism de Investigaţie să-i pună la dispoziţie baza de date cu persoane fizice şi companii care privesc investigaţia din dosarul Panama Papers, instituţia urmând să solicite şi sprijinul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, de informaţiile căruia nu beneficiază în prezent şi pe care le consideră utile, a declarat şeful instituţiei Dragoş Doroş.

„La nivelul ANAF suntem în situaţia în care avem un grup de lucru care are atribuţii pentru verificarea informaţiilor, precum şi gestionarea şi coordonarea lor la nivelul agenţiei. Deocamdată se evaluează nivelul logistic, am făcut o cerere oficială către Centrul Internaţional de Jurnalism de Investigaţie, să ne pună la dispoziţie baza de date cu persoane fizice şi companii“, a afirmat Doroş, în faţa comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor.
 
El a arătat că Fiscul va verifica informaţiile din toate sursele disponibile pe Internet, având în vedere implicaţiile fiscale şi de altă natură.
 
Datele cu relevanţă fiscală vor fi tratate fiscal, iar alte tipuri de date, în funcţie de natura acestora, vor fi analizate şi înaintate organelor abilitate, în conmformitate cu prevederile legii. Informaţiile vor fi analizate, iar prelucrarea datelor va fi supusă secretului fiscal.
 
Mai mulţi oameni de afaceri români au fost menţionaţi în dosarele respective, precum Frank Timiş – părintele proiectului aurifer de la Roşia Montană, Corneliu Iacobov – condamnat în dosarul RAFO, Ion Ţiriac – cel mai bogat român, care şi-a trecut toată averea printr-o fundaţie din Panama şi o serie de offshore-uri din Cipru sau Elan Schwartzenberg – care ar fi primit 19 milioane de euro într-un cont din Lichtenstein şi a înfiinţat mai multe companii-paravan la casa de avocatută Mossack Fonseca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările